perjantai 4. tammikuuta 2013

Valipaloja!

Kohta viikko "kevyempaa ruokailua" takana! Hyvin on ainakin tahan asti mennyt, mita nyt heti maanantaina soin niita kasvisquesadilloja... Muuten on mennyt suunnitelmien mukaan, eika nalkaa ole tarvinnut nahda! 

Aamut olen aloittanut joko "vihrealla smoothilla" tai silla mun "vakkari" aamupalalla. Kylmien ilmojen takia lounassalaatit ovat vaihtuneet keittoihin, ja iltaisin olen syonyt kvinoaa kasvisten ja tomaattikastikkeen kanssa; uunikasviksia ja guacamolea; ruusukaalia,  parsakaalia ja bataattia hoyrytettyna hummuksen ja taysjyvariisin kanssa ... jne.

Valipalojen kanssa saakin kayttaa vahan enemman mielikuvitusta, jos pahkinat ja hedelmat kaipaavat vaihtelua! Tassa parin paivan takainen valipala,  "chia puddingia" mustikoiden kanssa ja lasillinen vihreaa mehua. Molemmat olivat talla kertaa Juice Pressista ostettuja (taalla on niin hyvat raakaruoka valikoimat, etta aina ei ehdi/jaksa tehda itse!). Mehukone olis toivomuslistalla... ehka ens jouluna ;)



Chia pudding with Blueberries and
a Green juice

Sain kuitenkin postaustoiveen "detox-valipaloista", niinpa kehittelin tassa muutaman valipalan, jotka on helppo ottaa vaikka toihin mukaan! 

                                                       Chia pudding 2:lle

                                                                 4 dl mantelimaitoa
                                                 (tassa kaytan sokeroimatonta, vaniljalla maustettua)
                                                                5 rkl Chia siemenia
                                                                         Kanelia
                                                           Juoksevaa Hunajaa tai Agavea
                                                                        Vaniljaa
                                                          ripaus hyvalaatuista suolaa
                                                                        (rusinoita)
                                                                                                
Sekoita ainekset keskenaan ja laita jaakaappiin jahmettymaan noin 30min. Sekoita seosta silloin talloin. Chia pudding on valmista, kun seos on jahmettynyt. Tarjoile mustikoiden kanssa ja lisaa juoksevaa hunajaa, jos haluat lisaa makeutta.

Tai... Liota 1dl Cashew pahkinoita muutama tunti, kaada liotusvesi pois. Blendaa pahkinat ja 4 dl vetta tehosekoittimessa tasaiseksi "maidoksi" ja lisaa pari medjool taatelia, kanelia, vaniljaa ja blendaa viela niin kauan etta seos on tasaista. Lisaa Chia siemenet (5rkl) maitoon ja anna jahmettya jaakaapissa noin 30min, valilla lusikalla sekoittaen. Voit laittaa tassa vaiheessa jo laseihin jahmettymaan, tai rasiaan, jos otat toihin mukaan. Tarkista maku ja lisaa viela makeutusta jos haluat. (Tama on mun lemppari!)



tassa jalkimmaisella
reseptilla tehty pudding! 
Chia seed is a superfood, a whole grain rich in Fiber, Calcium, Magnesium, Iron, Antioxidants and is low in sodium and cholesterol. With a high level of dietary fiber & A-linolenic content, Chia seeds helps decrease body weight and fat.

                                                                100gr Chia Seeds has...
                                                                       20-25 gr Protein
                                                       20-25 gr fat (64% is from Omega3)
                                                                        25 gr Fiber

                                                Lehtikaali/Porkkanawrap

Tarvitset vain ison lehtikaalin lehden (tai enemman, jos haluat tehda kerralla useamman!),
Hummusta, Kurpitsan siemenia ja Porkkanan! Voit kayttaa wrappiin myos muita kasviksia, mutta porkkana pysyy hyvana koko paivan. (esim kurkku ja tomaatti saattavat vetistya!)





Leikkaa lehtikaali puoliksi,  "varren"molemmilta puolilta. Yhdesta lehdesta tulee siis 2 wrappia. Levita paalle hummus, siemenet ja porkkanasuikaleet. Kaaraise rullalle! Tamakin on helppo ottaa toihin mukaan, vaikka folioon kaarittyna.

Kasvikset, esimerkiksi porkkana-kurkku-ja selleritikut, ovat myos katevia evaita. Niita on  helppo kuljettaa toihin, vaikka pakasterasiassa. Dippaa kasviksia hummukseen.



Larabarilla on myos hyvia valipalapatukoita, jotka ovat gluteenittomia ja maidottomia, eivatka sisalla soijaa! Helppo napata aamulla laukkuun!

Toivottavasti tasta oli jotain apua... Kivaa viikonloppua! Mulla tentti takana, nyt voi vahan relata :) 



7 kommenttia:

  1. Kivaa viikonloppua sinnekin! Mitä sä siis opiskelitkaan?

    Mulla alkanut vasta semi-detox :( , kun meillä ei oo sitä blenderiä, niin vedän nyt kevyemmin (= oon sallinut itselleni mm. rahkan ja kaurapuuron sekä KAHVIN) ja aloitan tiukemman detoxin kun blenderi palaa retkeltään. Sais jo palata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En makaan ihan100% noudata... kahvin ja sokerit jatin kylla kokonaan ja jauhotkin melkein. Saa nahda miten kay, kun ens viikolla piipahdan Suomessa kaymaan... Kaikki ihanat Suomi herkut... Ootko muuten testannu raakapuuroa? Se on kans tosi hyvaa ja sopii detoxiin!

      Toivotaan, etta saat pian blenderin takas! :)

      Poista
    2. Teen siis jatkotutkintoa Health Coachingiin!

      Poista
  2. Tuo lehtikaali on mulle ihan uusi tuttavuus. Saakohan sitä täältäkin, tai noin isoina lehtinä ainakaan :) Mulla on meinaan aina ongelma tex mex-torstaina, että mihin käärin kaikki ihanat täytteet, jotka mieheni kääräisee venhätortillaan. Periaatteessahan aivan normaalinkin kaalin lehti siihen kävisi... Melkein menee ensi torstaina kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taalla makin siihen tormasin! En meinannut millaan loyta ensin suomennosta...
      Ihana toi teidan tex mex-torstai :) sopis lehtikaali ihan loistavasti! Oon ens viikon Suomessa, taytyy kayda katsoon saako sita vaikka Ruohonjuuresta!

      Poista
  3. Ooh, tosta chia puddingista taitaa tulla mun uusi suosikki! Tosi makea ohje, täytyy pistää heti tänään kokeiluun!

    /U

    VastaaPoista
  4. Se on hyvaa :) Mutta mun mielesta makeutta saa laittaa vahan enemmankin....

    VastaaPoista