maanantai 7. tammikuuta 2013

What to snack when traveling?

Talla viikolla piipahdan viikon reissun Suomeen. Valilasku Amsterdamiin, ja matkustamiseen menee yhteensa noin reilu 20tuntia kotiovelta, kunnes laskeudun Helsinkiin. Onneksi mulla on Amsterdamiin yolento, niin todennakoisesti nukahdan jo ennen kuin ollaan kiitoradalla ja heraan kun ollaan jo maassa! (mulla on ihan mielettomat unenlahjat, nukahdan ihan minne vaan silmanrapayksessa! Oon nukahtanu leffateatteriinkin pari kertaa :s) Toivottavasti ei oo kauheasti turbulenssia Atlantin ylla...

Viime vuosien aikana, on tullut matkusteltua tosi paljon, ja lentokoneruuat ovat tulleet enemman kuin tutuiksi! Valkoista pullaleipaa ja majoneesimossoja, ei kiitos! Yleensa pidemmille lennoille tilaan erikoisaterian, vegetarian tai vegan-aterian, mutta harmittavan usein se on musta/punapapusekoitusta. Mun vatsa ei oikein kesta papuja, ainakaan matkustaessa! Talle lennolle tilasinkin ihan mielenkiinnosta Hindu-kasvisruuan! Saa nahda mita tulee :)

Omena ja pahkinat eivat ihan riita nain pitkille lennoille... jotenkin matkustaessa on muutenkin aina kova nalka. Tassa muutama juttu, joita kannan mukana matkustaessa. Harmi, kun nesteita ei saa ottaa, muuten mulla olis varmaan iso kannu jotain smoothia tai mehua ;) Niin ja lennon aikana kannattaa juoda niin paljon kuin mahdollista.... siis vetta! :) 


Tama raakapuuro on super helppo ottaa mukaan! Kansi vaan pois ja
lisaa vesi! Lusikkakin tulee mukana. Nam!

Ja omatekemat Curry Cashwet
kanssa mukana!
Avocado ja jotain krakkereita lahtee todennakoisesti kanssa mukaan, mutta sen suurempaa en talla kertaa jaksa raahata, koska kuitenkin yolento edessa. Eikohan nailla parjaa! Ja eihan sita tieda, vaikka taa mun Hindu-ateria yllattais! Jos ei niin Amsterdamin kentta on tosi kiva, ja siella on ihana mehubaari, josta tulee varmaankin haettua mehu/smoothie. Mulla on just sopivasti pari tuntia vaihtoaikaa! 

Scipholin kentasta viela sen verran, etta siella nayttais olevan ainakin kosmetiikka halvempaa kuin monella muulla kentalla! Sielta ma saan mun vakkari ripsivarin paljon halvemmalla. JFK:lla sita ei edes myyda! :)








Next week I will be traveling to Finland! Can't wait! My flight is via Amsterdam, and it takes about 15 hours to get to Helsinki. I am glad that I have a night flight to Amsterdam, so probably I will be sleeping before take off, and waking up only when we touch the ground again! I am such a good sleeper, that it doesn't matter where I am, I will sleep if I am tired... Sometimes I am sleeping in the movies too :s

Last years I've been traveling a lot, and the food in the planes are more then common! White bread and creamy sauces, no thanks! For the longer flights, I usually order vegetarian or vegan-meal, but unfortunately its often black beans... My stomach gets upset with beans, especially when traveling! So this time I ordered Hindu vegan meal :) Let's see how thats going to be!

I also carry some of my own stuff, like nuts, apples, maybe an avocado with some gluten free crackers. If I could, I would probably have a big bottle of smoothie or a juice with me! And remember to drink a lot! ... Water! :)

8 kommenttia:

  1. Mullakin on sellaiset inenlahjat etta yleensa nukun koko lennon siita kun istun alas lentokoneen penkille ja heraan kun lento laskeutuu. En tykkkaa lentamisesta sitten ollenkaan joten nukkuminen on paras tapa viettaa se aika. Ja mun vatsa menee aina taysin sekaisin, enka sen takia halua koskaan syoda mitaan lennolla.

    Turvallista matkaa! Nahdaan kun palailet! Kirjoittelin juuri ylos ideoita sun haastatteluun ja contributor aiheisiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Taytyy laittaa heti nukkuun, kun koneeseen istahtaa ettei heraa jos on turbulenssia! Outoa kylla, mutta makaan en yhtaan tykkaa lentamisesta, vaikka niin paljon tuleekin matkusteltua.

    Mulla kanssa vatsa aina ihan sekaisin, ja siksi otan varulta omat evaat... tulee ainakin syotya jotain mista vatsa tykkaa, jos on nalka! :)

    Kiva kiva! Nahdaan pian!

    VastaaPoista
  3. Lentokoneessa nukkuminen on parasta! <3 Jotenkin sellainen tasainen hurina ja mahdollisesti pieni tärinä/pomputus=varma unentulo miulle :)

    Se ruoka onkin sitten jo eri juttu. On kyllä joskus onnistunut yllättämään positiivisestikin, mutta mielestäni veljeni totesi viime lennollamme aika nappiin jauhelihapihvistään: "En nyt oikein tiedä onko tää kissaa vai koiraa..." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mielta! Toivottavasti ei vaan olis turbulenssia... sit loppuu mun nukkuminen! Valilla ollut aika kaameita matkoja, viela kun ollaan niin kauan meren paalla! :S Parempi olla miettimatta! Mut ihana tulla kavaseen!

      Riippuu tosiaan lentoyhtiostakin! Finnairilla ihan ok Suomesta pain lahtiessa, mut muuten aika ala-arvosta... siks otan omat mukaan! Saa mita haluaa! Toi kommentti oli ihan huippu :D niin totta!

      Poista
    2. Mä oo lentänyt paljon Qatar Airwaysilla ja pari kertaa Emiratesilla. Voi jestas et niillä on hyvät safkat!!! Vielä kun saa valita menulta alkupalan, pää- ja jälkkärin niin kyllä kelpaa! Ja tää siis ihan turistiluokassa. Sit tulpat korviin, maski naamalle ja selkänojaan tarra, että lentoemot herättää seuraavaan ruokaan :)

      Poista
    3. Joo mekin ollaan Emiratesilla menty muutaman kerran ja on kylla ihan huippu!!!

      Poista
  4. Tuli vain mieleen, että miten helposti omat eväät läpäisee turvatarkastuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki "kuivajutut" menee ihan ok! Mulla on valilla ollut omat salaatitkin mukana! Tanne pain sit onkin hankalampi, ja Britteihin kanssa... Ei liha/maitotuotteita, hedelmia...jne. Muuten Euroopan lennoilla ihan ok!

      Poista