tiistai 14. lokakuuta 2014

Gym Ball: Lankkurullaus


Asetu kämmenten varaan, jalkaterät jumppapallon päällä. Muista lapatuki ja vedä napaa kevyesti kohti selkärankaa ettei selkä mene notkolle. Rullaa palloa vetämällä polvia kohti rintaa. Tee liike hitaasti ja toista 8-12 kertaa. Supertehokas liike vatsa-ja selkälihaksille, sekä käsivarsille ja olkapäille.

Ennen Somaticin kuulatunteja on yleensä mukavasti aikaa testailla liikkeitä pallolla ja pilatesrullalla. Jumppapallo onkin treenattavien kanssa kovassa käytössä, samoin kuin pilatesrullakin. Apuvälineet tuovat mukavaa lisähaastetta kehonpainolla tehtäviin liikkeisiin ja auton takarontti onkin täynnä palloja, kahvakuulia, käsipainoja jne, joita kannan mukanani asiakkaille. 

Englannissa asuessamme treenautin asiakkaitani omassa paikassa ja sieltä toin muuttokuorman mukana lähes kaikki apuvälineet aina kahvakuulista juoksumattoon- juoksumatto ja tangot tosin odottavat mökillä vielä sopivaa paikkaa. Tällä hetkellä monet asiakkaistani haluavat treenata kotona, kotipihassa tai läheisessä puistoissa, jolloin he säästävät huomattavasti aikaa siirtymisiltä. Varsinkin pienten lasten kanssa treenaaminen kotona on helpompaa ja usein otammekin vauvan jumppaan mukaan- "elävä kahvakuula", joka on itse asiassa useimmiten painavampi kuin treenattavan kuula :) 

Blogi siirtyy tämän viikon aikana uuteen osoitteeseen: www.blogit.fit.fi/onthego, mutta laitan tästä vielä infoa, kun päivä varmistuu. 2 kommenttia:

 1. Hei, mun on monta kertaa pitänyt ostaa tuollainen pallo, mutta aina se on tyssännyt siihen, etten osaa päättää, minkä kokoisen ottaisin! Onko tässä asiassa koolla merkitystä?
  /Maikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maikku,

   Pallo tosiaan kannattaa ostaa pituuden mukaan. Alle 155cm -> 55cm, 155cm - 175cm -> 65cm ja yli 175cm -> 75cm. Pallo on tehokas apuväline vahvistamaan etenkin keskivartalonlihaksia.

   Terveisin Heidi

   Poista