maanantai 13. lokakuuta 2014

Lunch- hail to kale!Lehtikaali on nyt sesongissa ja käytänkin sitä lähes päivittäin- niin vihersmoothiessa kuin salaateissa. Viime viikojen suosikkini on uunilohi, avocado ja kirsikkatomaatit lehtikaalipedillä. Lehtikaalin pyöräytin nopeasti pannulla kookosöljyssä, jolloin koostumuksesta tulee kivan pehmeä. 

Jenkeissä lehtikaalia on jo pidemmän aikaa mainostettu "superfoodina" ja kiva huomata, että nyt sitä löytyy ainakin pääkaupunkiseudulta lähes joka marketistakin- vielä viime vuonna sitä sai etsimällä hakea. Lehtikaali sisältää paljon mm. B2 vitamiinia, K vitamiinia ja C- vitamiiniakin kolme kertaa enemmän kuin appelsiini! Proteiiniakin lehtikaali sisältää jopa 40% eli erinomainen vaihtoehto kasvissyöjille.  

Vinkki! Nopeat lehtikaalisipsit valmistuvat myös pannulla käden käänteessä :) 

Bon Appetit ja mukavaa viikkoa! 

2 kommenttia:

 1. Nams, näyttääpä hyvälle! En itse pysty syömään maitoa enkä gluteenia, joten nämä perus puhtaat ruuat ovat parhaita ja sisältävät yksinkertaisesti sen kaiken tarvittavan! Ja lehtikaalisipsit lähtee heti kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tiina,

   Kiitos :) Yksinkertaisen hyvää! Ilman gluteenia ja maitoa pärjää oikein hyvin ja vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon- ravintoloissakin jo monissa paikoissa saa annoksen maidottomana ja gluteenittomana.

   Mukavaa viikkoa, Heidi :)

   Poista