keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Boost your immunity- vitamiiniarvontaa!


Hui, kuinka kylmä ulkona jo onkaan! Auton lämpömittari näytti aamukuuden jälkeen nollaa, mutta voi, kuinka kaunista oli ajella pitkin merenrantaa. Huomasitteko kuinka upea usva nousi veden pinnasta?  Treenattavien kanssa ulkona saa olla jo ihan kunnolla päällä- eikä pipo ja hanskat olisi ollut ollenkaan liioittelua. Tuuli oli jotenkin tosi pistävän kylmä. Pukekaa kunnolla ja heti treenin jälkeen lämmintä päälle. Ei kiitos flunssalle! 

Ruokavaliotani täydennän tällä hetkellä D-vitamiinillä, sinkillä, magnesiumilla, omega3:lla sekä doublex monivitamiinillä. Varsinkin nyt, kun päivät lyhenevät on tärkeää aloittaa D-vitamiinin tankkaus purkista. Myöskään extra C-vitamiini ei ole ollenkaan pahitteeksi; tyrni ja camu camu täydentävät smootheja.

Iloisia uutisia nyt myös teille lukijoille; sain Terveysmarketilta arvottavaksi paketin Puhdas + Capsin D-vitamiinia ja Kollageeni & Biotiinia, sekä Puhdistamon viherjauhetta! Oikein hyvät buustit syksyksi :) 

Mukana arvonnassa olet rekisteröitymällä blogin lukijaksi, esim blogilistan, Bloglovin'in tai Google-tilin kautta, ja kerro kommenttiboxissa paras flunssan ehkäisy vinkkisi. (Paketin arvo noin 55e)
Kollageeni & Biotiini: "Kalakollageeni on kalasta eristetty proteiini. Kollageeni rakentaa ja  kosteuttaa ihoa ja saa sen näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy erityisesti ihosta. Noin 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia. Kollageenin puute johtaa useisiin ihon ikääntymisen merkkeihin, kuten esimerkiksi ihon rypyt, juonteet ja veltostunut iho sekä couperosa ja pigmenttiläiskät. Myös biotiini edistää ihon, hiusten ja limakalvojen pysymistä normaalina." Kapselit sisältävät myös C-vitamiinia ja sinkkiä. Sinkin on todettu vähentävän flunssan oireiden kestoa ja voimakkuutta. Sitä voi ottaa jo ennaltaehkäisevästi tai heti oireiden alettua.

D-vitamiini: D- vitamiinia tarvitaan mm. kalsiumin imeytymiseen, estämään osteoporoosia, torjumaan talvimasennusta, ylläpitämään immuniteettia ja vähentämään infektiosairauksien riskejä. Paras lähde on tietenkin aurinko, mutta syksyllä ja talvella on sen riittävä saaminen näillä leveysasteilla mahdotonta. Kannattaa siis turvautua purkkiin. 

Viherjauhe: Viherjauhe koostuu osasta maailman ravinnerikkaimmista viherkasveista; spirulinasta, chlorellasta, vehnänorasta, ohranorasta, lehtikaalista ja sinimailasesta. "Supertähdet" pakattuna yhteen purkkiin, ja jo teelusikallinen päivässä riittää. Viherjauhe lisää hyvin myös smoothien proteiinipitoisuutta, sillä chlorella ja spirulina sisältävät huikeat 65-71% proteiinia. 


17 kommenttia:

 1. Riittävä uni, ulkoilu, hymy ja D-vitamiini :) -Riitta J.

  VastaaPoista
 2. Tuliko mun kommentti nyt kahdesti? Kone sekoilee huolella..

  Mutta vinkki nro uno, on lähteä karkuun talvea jonnekin lämpimään. Jos se ei ole mahdollista niin vannon myös vitamiinien nimeen. Ja inkivääri+sitruunashottien!

  VastaaPoista
 3. Paras flunssan ehkäisy on terveellinen- ja monipuolinen ravinto, lepo & rentoutuminen, treenaaminen ja ravintolisät esim. D-vitamiini :)

  VastaaPoista
 4. Flunssaa vastaan terveysshotti eli omena-inkiväärimehu tai sitten sitruuna-inkivääritee. Molemmat juuri nyt sattuneesta syystä kovassa käytössä...

  Pipo ja hanskat on täällä ainakin kaivettu esille lenkkejä varten! Ja koira sai uuden villapaidan ;)

  -Sanna

  VastaaPoista
 5. Kiva arvonta! Täällä ovat d-vitamiinit jo ostoslistalla, mutta ei ostettuina, joten olisipa kiva päästä kokeilemaan näitä :) Olen jo blogisi lukija bloggerin kautta ja paras flunssankaatovinkkini on kyllä itse mehulingolla tehdyt mehut! Eilen vetaisin appelsiini-rypäle-inkiväri-sitruuna-mehun, eikä flunssalla ole mitään mahdollisuuksia ;)

  VastaaPoista
 6. Seuraan instassa :)
  Paras flunssan karkoittaja on pitää jalat ja kaula lämpimänä & syöttää kroppaa vitamiineilla. Näin ollen kietoudun töissä isoon huiviin, vedän tarvittaessa villasukat jalkaan (hehhe.. kuulostaapa ammattimaiselta lookilta) & lipitän smootheja ja teetä.
  Alexandra

  VastaaPoista
 7. Vihersmoothiet on aamuisin aseena, inkivääri, omena, selleri ja vaihdellen banaani/avokado saa kropan hereille. Lisäksi viluisena on aina villasukat jalassa. Hyvä arvonta, näille tulisi käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Seuraan blogiasi Blogilistan kautta, kiitos Heidi huipusta blogista!
  Paras vinkkini flunssan ehkäisyyn on tietysti terveellinen ja monipuolinen ruokavalio - jos kuitenkin flunssa tuntuu iskevän, oma vinkkini on syödä sinkkiä ja c-vitamiinia reilusti yli suositusten! Se lyhentää kestoa ja usein myös pysäyttää flunssan etenemisen tehokkaasti :)
  -Annukka

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti riittävä lepo ja uni, liian stressaantumisen välttäminen. Käsien pesu sekä hyvä, lämmin vaatetus ovat myös tärkeimpiä mielestäni.
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Ei vaan auta päästää kylmää lähelle. Paitsi harkiten mm. avannossa :)

  VastaaPoista
 11. Riittävä lepo ja uni yhdistettynä hyvään vitamiinipitoiseen ruokaan, liikuntaan ja hyvään seuraan ;)

  Pauliina.K
  Pauliina.kaario@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti tämä ei tule usempaan kertaan. Googlen kautta ei onnistunut:-)
  Eli flunssan oireisiin d-vitamiini ja sinkkiboosti sekä tyrnin lehdistä haudutettu tee. Ja aamusmoothien sekaan kourallinen tyrnejä.

  VastaaPoista
 13. Itse olen toistaiseksi välttynyt flunssalta monipuolisen ruokavalion ja huolellisen käsihygienian turvin. Ei niistä kunnon yöunista ja stressittömyydestäkään varmaan haittaa olisi, mutta niistä ei ole omakohtaista kokemusta. :D

  VastaaPoista
 14. Lämmin, sään mukainen pukeutuminen :)
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Jos flunssa kolkuttelee ovella, pistän kuppiin palan inkivääriä, hunajaa ja kuumaa vettä päälle. Tuntuu ainakin siltä et toimii. Ainakin saan lisää henkistä boostausta. :)

  VastaaPoista
 16. Hygienia ja lämpimästi pukeutuminen

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 17. Liikuntaa, terveellinen ruokavalio. Mutta eihän sitä tiedä milloin se yllättää.
  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista