keskiviikko 1. lokakuuta 2014

AamulenkilläKaunis syysyaamu houkutteli eilen aamulenkille. Upea auringonnousu, raikas syyssää ja pitkästä aikaa vapaata koko aamupäivä. Seurasaaressa pääsee hyvin metsäfiiliksiin, kun juoksee aivan rantoja pitkin. Luonnossa lenkkeily tuo tasapainoa hektiseen arkeen, eikä ole lenkkiä, jonka jälkeen mieli sekä olo ei olisi virkeä. Jos koet olevasi stressaantunut, kannattaa suosia kevyitä lenkkejä raittiissa ilmassa, jotka eivät tuo lisärasitusta/stressiä keholle. Monelle juoksu/lenkkeily toimiikin "mielen tuuletuksena"- moni asia näyttää paljon selkeämmältä lenkin jälkeen.

Yksin juostessa peruskestolenkit harvoin noudattavat mitään tiettyä kaavaa, vaan yleensä kiertelen metsäpolkuja, etsin omia reittejä, välillä pysähdyn tekemään kehonpainolla lihaskuntotreeniä tai ottamaan valokuvia kauniista maisemista. 

                                      Alla eilinen kolmen liikkeen kokovartalotreeni kuvina. 


                                          Penkille askellus x10/ puoli
                                                    Punnerrus x 10
                                          Kyykky "pylly penkille" x 20

Tee 3-5 kierrosta ilman taukoja. Nauttikaa näistä kauniista ilmoista- raikas syyssää tekee niin hyvää sekä mielelle, että keholle :) 
2 kommenttia:

 1. Voi, itse olen vihdoin oppinut lenkkeilemään juuri tällä fiiliksellä! Se tuntuu mahtavalta, kun ei pakota itseään älyttömiin suorituksiin, vaan liikkuu vain, juosten tai kävellen, ja nauttii siitä hetkestä, luonnosta siinä ympärillä, uusista maisemista ja meneillään olevasta vuodenajasta, ja olen huomannut, että itselleni se sopii aivan täydellisesti. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maiu,

   Ihana todellakin liikkua ihan liikkumisen ilosta ilman suorittamista. Usein sitä osaa arvostaa vasta sitten kun ei enää pystykään. Nyt olen todellakin kiitollinen siitä, että pystyn taas juoksemaan :)

   Oikein aurinkoista syksyä sinulle :)

   Heidi

   Poista