maanantai 28. tammikuuta 2013

Tali ja vaihtelua hiihtolenkille!

Tanaan aamutoimien jalkeen pyyhalsin Taliin, ja siella golfkenttaa kiertavalle hiihtoladulle! Eilen kavimmekin siella jo lasten kanssa kokeilemassa, milta hiihto tuntuu pitkan tauon jalkeen! Maasto on melko tasaista eli siella on helppo menna lastenkin kanssa! Tanaan mittasin reitin Garminilla, ja reitti on tasan 4km! 

Hiihdosta, niin kuin juoksustakin, saa mielekkaampaa ja monipuolisempaa vaihtelemalla harjoitusmuotoja! Tassa muutama vinkki joilla saa vaihtelua treeneihin! 

Tasapainoilu

Loivassa alamaessa painonsiirtoa sukselta toiselle! (voit tehda seka vapaalla etta perinteisella hiihtotyylilla!) Huomaat kuinka keskivartalonlihakset ovat tarkeita hiihdossakin! 

Ilman sauvoja hiihto

Tata treenia voi myos tehda seka perinteisella etta vapaalla tyylilla! Ota sauvoista puolivalista kiinni, ja lahde hiihtamaan keskittyen tekniikkaan. Vauhdin ei kuulu olla kova,  sen sijaan keskity tekniikkaan! Jousta polvista, ja tulet huomaamaan, etta ponnistus on paljon helpompaa ja tehokkaampaa. Tama on myos oiva alavartalotreeni! Tunnet treenin varsinkin pakaroissa! Voit hiihtaa ilman sauvoja pidempia patkia, tai jos olet vasta alkaja, aloita tasaisesta maastosta tai loivista alamaista!  

Vauhtileikittelya

Rytmita hiihto maastoa mukailevaksi! Voit tehda pikku spurtteja loivissa ylamaissa tai kiihdytyksia tasaisella! Intervallitreenit, kannattaa aloittaa vasta kun tekniikka on kunnossa! Jos vauhti on tekniikkaan nahden liian kova, loukkaantumisten riski kasvaa...

Tasatyontoa

Tasaisella ja loivissa ylamaissa on helppo tehda ylavartalolle tasatyontotreenia! Muista "avata" kammenet tyontovaiheessa! (loppuosassa, kun kadet ovat takana!) Nain koko kasivarsien  lihakset tekevat tyota loppuun asti! 

Tassa on mun treenit tanaan:

1. kierros: kevytta lammittely hiihtoa
2. kierros: vauhtileikittelya, mutta kuitenkin kevyesti
3. kierros: ilman sauvoja
4. kierros: kevytta
5. kierros: vauhtileikittelya+ osittain ilman sauvoja
6. kierros: kevytta hiihtoa

Muistathan, etta treenaaminen on osa ammattiani, ja siksi harjoitusmaarat voivat kuulostaa melko hurjilta! Lenkeillani suunnittelen, analysoin ja testailen eri treenimuotoja ja niiden vaikutuksia kroppaan. Nain ollen pystyn paremmin omien kokemuksieni kautta treenaamaan asiakkaitani, ja loytamaan asiakkaan sen hetkiselle kunnolle sopivat treenimuodot! Ala siis vertaa treenejani omiin treeneihisi! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti