keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Big News ...

Vuosi on vaihtunut, ja uudet tuulet puhaltavat kovasti Suomeen pain... On aika irroittaa ote vanhasta trapezista, ja ottaa uudet haasteet rohkeasti vastaan! Nimittain jo joulukuun alussa aloimme valmistella muuttoa Suomeen, ja lahiaikoina pyyhimmekin New Yorkin polyt jaloistamme ja muutamme Helsinkiin! 

Vaikka olenkin tottunut muuttamaan parin vuoden valein kaupungista, maasta tai jopa mantereelta toiselle, tuntuu tama silti suurimmalta hypylta! Vuosien kiertely paattyy, ja asetumme aloillemme; ympyra sulkeutuu... Mitenkohan sita tottuu olemaan vain yhdessa paikassa? Puolet elamasta on kuitenkin kulunut maailmalla kierrellen... mutta eihan sita koskaan tieda, vaikka viela joskus lahtisimmekin taas maailmalle! Nyt tuntuu kuitenkin hyvalta pysahtya ja asettua yhteen paikkaan!

Mieli on kuitenkin vahan haikea ja surullinenkin, mutta samalla tiedan, etta tama avaa paljon ovia uusille mahdollisuuksille ja haasteille. Paljon on jo suunnitelmia talle vuodelle tiedossa, ja tietenkin teen edelleen Personal Trainerin ja Health Coachin hommia. (Naista tulossa juttua jo piankin!) Paljon on matkalla opittu ja olen iloinen, etta pystyn jakamaan oppejani eteenpain. (ja Blogi jatkaa edelleen, maisemat vain vaihtuvat!)

Nyt seuraavan kuukauden ajan reissaan Hki-Nyc valia enemman ja vahemman... ja nautin Nyc ajasta viela niin kauan kuin sita kestaa! Ja ensi marraskuussa tulen  viimeistaan takaisin kaymaan, kun juoksen Nyc maratonin!

Isojen elamanmuutoksien aikana on entista tarkeampaa pitaa huolta myos omasta hyvinvoinnista! Helposti pistamme muiden tarpeet etusijalle, ja 0ma hyvinvointi unohtuu. Varsinkin me naiset koemme huonoa omaatuntoa pyykkivuorista, siivouksesta, yhteisesta ajasta jne... Totta kai on tarkeinta, etta lapset sopeutuvat uuteen ymparistoon, kouluun, ystaviin, harrastuksiin ja jopa kulttuuriin, mutta tunti paivassa ei voi olla liikaa vaadittu olipa se sitten juoksulenkki,  joogatunti tai mista ikina saammekin positiivista energiaa! Kun aiti jaksaa ja voi hyvin, koko perhe voi hyvin!

Talla kertaa olenkin tietoisesti laittanut asiat tarkeysjarjestykseen! Jotta valttyisin mahdolliselta stressilta, teen ne asiat ensimmaiseksi, jotka koen tarkeimmiksi juuri nyt. Talla hetkella en siis stressaa sohvatyynyjen asennosta, mattojen hapsuista, matkalaukusta oven pielessa tai lasten leluista olohuoneessa! Kaikella on aikansa, ja nyt koen, etta tarvitsen energiaa muihin juttuihin. 

Stressin ehkaisyssa urheilulla, unella ja terveellisella ruokavaliolla on mielestani suuri osuus. Sopivissa maarin kovatehoista treenia (juoksua ja salitreenia) ja vastapainoksi rauhallisempaa (joogaa/venyttelya ja kavelya). Treenista ei saa tulla liian kuormittavaa, jos elama muutenkin on hektista. Kannattaa kuunnella omaa kroppaa, ja tehda oman jaksamisen mukaan! MUTTA! kannattaa opetella tunnistamaan mitka ovat mielitekoja tai laiskuutta! Mieli antaa usein "vaaria" signaaleja esim. ostamaan suklaata tai jaamaan sohvalle makaamaan, vaikka todellisuudessa kaipaammekin vain halausta tai kavelylenkkia... Tama ei todellakaan ole helppoa, mutta jo tietoisuus asiasta auttaa, ja pikku hiljaa pystymme muuttamaan kayttaytymismallejamme terveellisempaan suuntaan.

Nyt on aamulenkki ja kunnon terveellinen aamupala takana... jaksaa taas pakata loppuja kamoja kasaan ja hoitamaan asioita ennen kuin taas loppuviikosta lennan takaisin Suomeen... ja sitten taas takaisin...

Tassa vahan fiilistelykuvia...


Statue of Liberty




Meatpacking District




5th Avenue and 57th St

My favorite Smoothie Bar in Upper East Side


Empire State building ja Macyn joulukuusi

Rockefeller Center


Central Park
Bryant Park


It has come time to say goodbye to New York... Winds are blowing towards Finland, and its time to settle down after all these years abroad (half of my life!). It's time to release the grip and hurdle to the next trapeze bar.

Even if I am used to move almost every 2 years, this feels like the biggest challenge. It feels like this part of our lives is over... Are we able to settle down in one place? 

I feel really sad, but at the same time, I know, that this opens up so many new doors and possibilities. I already have many plans for next year, and of course, I keep doing Personal Training and Health Coaching as well. (and my blog will continue :)

11 kommenttia:

  1. Varmasti on ihana asettua.
    Tervetuloa tänne Suomeen kovasti ! :)
    Mitenköhän sitä jatkossa pärjää kun ei joka päivä sun ihania nyc- kuvia tule :) onneks kuitenkin oot menossa sinne juoksentelemaan ym. niin varmaan meitä ilahdutat sitten aina tuoreilla kuvilla :)
    Mukavaa muuttoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hansu, on kylla ihana tulla Suomeen! Maailmalla kierrellessa oppii arvostaan omaa kotimaata ihan erilailla! Niin ja ihana vahan asettua yhteen paikkaan, vaikka maailmalla kiertely kivaa onkin ollut! Ja eihan sita koskaan tieda minne sita viela paatyy...

    Taytyy kayda kuvaileen paljon, niin voin sitten aina valiin heitella kuvia kehiin! Ja onhan se Suomen luontokin ihana!

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa! Ihanaa kun muutat, mutta yhdyn ylläoleviin kommentteihin, sun New York -postauksia tulee ikävä. Ja varaudu aika paljon maalaisserkkumaisempaan menoon täällä Pohjolan perukoilla. Täällä ei oo musikaaleja, ei kivoja smoothiebareja joka nurkassa, mutta mikä parasta niin täällä on ihania ystäviä ja koti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos!!!

    Sehan voi nyt tuntua kato eksoottiselta, vahan niin kun muista turisteista, kun on niin kauan ollut pois ;) ainakin alkuun! heh! Siella on kuitenkin koti, perhe ja ystavat ja smoothiebaarin voi vaikka ite laittaa pystyyn... tai ainakin kotona pyorii ahkeraan! Ja lapset on innoissaan, kun on se R-kioski ja Prisma :D Just sain tungettua blenderin matkalaukkuun... saa nahda paljon kassi painaa :S

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisin Suomeen! :) Niin se elämä kuljettaa, ja kun luopuu jostain niin aina saa jotain uutta tilalle :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Anna! :)

    On kylla hyvat fiilikset muuttaa Suomeen! Paljon uusia juttuja tiedossa!

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia! Tsemppiä muuttopuuhiin ja kiva saada sut tänne! See U!

    VastaaPoista
  8. Kiitos! :)

    Innolla odotan kevatta! :) Nahdaan pian!

    VastaaPoista
  9. Eksyin vasta nyt Heidin sivujen kautta tänne. PAarempi myöhään...

    Mielitekoja vai laiskuutta... Taidan lähteä juoksemaan tänään, sillä sen jälkeen voi hyvillä mielin laiskotella, jos lenkin jälkeen enää edes huvittaa ;) Kiitos tsemppauksestasi!

    VastaaPoista