torstai 10. tammikuuta 2013

Mita Detoxin jalkeen?

Reilu viikko meni hujauksessa detoxin parissa, ja niin kuin jo aikaisemmassa postauksessa kirjoittelinkin, etta Suomen reissun takia vahan hollasin muutaman jutun suhteen, esimerkiksi leipaa saatan syoda palan pari paivassa, kuppi kahvia aamulla, maitotuotteista rahka ja juustot tekivat paluun, lohta ja kanaakin saatan syoda. Juustoa en tosin syo paivittain, mutta esim fetaa tai halloum-juustoa saatan laittaa salaattiin. Niin ja raejuustoa... Yritan silti syoda mahdollisimman "puhtaasti" lahiruokaa, jos luomua ei ole saatavilla. 80%, kun syo terveellisesti niin 20% voi vahan ottaa vahan rennommin.

Mulla ei taalla ole sita blenderia, niinpa aamut olen aloittanut rahka/soijajugurttisekoituksella, jossa on puolukkaa ja trail mixia... ja kuppi kahvia! Ihanaa, kun saa taas puolukoita. Viela on muutama rasia syksysta jaljella. 



Tanaan kavin Stockmannin herkussa hakemassa lohta, ja olipa kylla hyvaa! Taalla lohi on NIIN paljon halvempaa. Jenkeissa pienesta palasesta saa helposti pulittaa yli 20$. Lohelle seuraksi tein ihan perussalaatin, tomaatista, kurkusta, fetasta ja avocadosta. Ruohonjuuresta hain myos taydennysta superivarastoihin, macaa ja ashwagandhaa. Ashwagandha on mullekin uusi tuttavuus, katsotaan miten toimii!

Tassa muutama vinkki, miten jatkaa detoxin jalkeen!

1. Juo paljon vetta, aloita aamu huoneen lampoisella sitruunavedella

2. Syo mahdollisemman puhdasta prosessoimatonta ruokaa. Mita enemman syot itse tekemaa ruokaa sen parempi! Silloin ainakin tiedat, mita syot!

3. Nuku hyvin! Yrita menna aikaisemmin nukkumaan, ja rauhoita illat vaikka venyttelemalla! Ala syo liian lahella nukkumaan menoa. Taydella vatsalla ei ole kiva nukkua!

4. Ala napostele. Jos syot kunnollisen aamupalan, lounaan ja illallisen niin aamu-ja iltapaivan valipalat riittavat hyvin. Jatkuva napostelu kerryttaa nopeasti paivan energiansaantia!

5. Syo paljon kasviksia (talvella juurekset ovat hyvia!), hedelmia, marjoja, pahkinoita +siemenia, kalaa, riistaa, taysjyvatuotteita esim kvinoaa, ja kohtuudella maitotuotteita. Nauti siita mita syot!

6. Liiku paljon ja nauti kauniista talvipaivista ulkona! Hiihda, luistele, laskettele... 4 vuoden aikaa ovat rikkaus ja kannattaa hyodyntaa se myos liikunnassa. Tekee hyvaa kropalle vaihdella lajeja. Esimerkiksi hiihto on hyva vaihtoehto juoksulle! 

7. Ajattele positiivisesti :)


Cheers!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti