sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ymparisto & Ruokavalio

Ne, jotka ovat alusta asti seuraanneet mun blogia, ovat varmasti huomanneet, etta mun ruokavalio taalla Suomen kylmyydessa on aika erilainen kuin Nycissa! Taalla on niin paljon kylmemmat ilmat, etta keho tarvitsee lamminta ruokaa, ja mulla on muutenkin aina kylma! Raakaruoka ei nain kylmalla houkuttele... vaikka eihan Nycissakaan mikaan Floridan ilmasto ole, mutta jotenkin ilmasto on kuitenkin leudompi...

Ilmasto ja vuodenajat siis vaikuttavat tosi paljon siihen, mita vaistomaisesti (luonnollisesti) syomme! Kylmalla ilmalla tarvitsemme lammittavia ruokia esimerkiksi keittoja, kun taas helteella parjaa kevyemmin hedelmilla ja salaateilla. Hawaijilla tuskin tekee mieli lohikeittoa? Ja lapissa taas maistui tuhdimmat ruuat esim poronkaristys muusilla... Ei olisi tullut mieleenkaan reilun parin tunnin hiihdon jalkeen syoda (ja -27c) raakaruokaa!

Mun lemppari banaani/cashewmaitosetti tai raakajugurtti mustikoilla on vaihtunut rahka/soijajugurttiin puolukoiden tai viikunoiden  ja trail mixin kanssa. 





Lounas raakasalaatit ovat vaihtuneet lampimiin keittoihin...




Valipalat noudattavat aika samaa linjaa, mutta kahvia tulee juotua useammin... jo aamukahvimuki on puolet isompi kuin jenkeissa (vaikka yleensa jenkeissa kaikki on isoa :D ) kahteen kuppiin yritan rajoittaa taallakin.... Raakakaakaota olen tehnyt iltaisin tai ulkoilun jalkeen. Raakakaakao maistuu hyvin myos lapsille!

Smootheja teen taallakin lahes paivittain, joissa kaytan kasviksia ja hedelmia, mutta muuten syon enemman marjoja kuin hedelmia! Puolukkaa ja tyrnia ostin viime viikolla kaupan pakastealtaasta, kun viime syksyn itse keraamat loppuivat... Niita sitten laitan smooteihin ja rahkan joukkoon.

Iltaisin syomme viela toisen lampiman ruuan. Iltaruuissa ei ole suurta eroa siihen miten jenkeissa soimme... paitsi, etta taalla tulee syotya ehka hieman enemman lihaa ja maitotuotteita. Mun vatsa kestaa maitotuotteista rahkaa ja raejuustoa, mutta maidon ja jaatelon voi unohtaa... 


Kasviksia kvinoalla ja uunibataattia,
tata syodaan kylla taallakin!

Tiistaina pitkan lenkin jalkeen maistui 
tonnikalapasta hoyrytetyn parsakaalin
ja raejuuston kanssa!


1 kommentti:

  1. On kyllä ihan totta, että ilma vaikuttaa. Ei sitä kesällä suomessakaan tee mieli lämpimiä ruokia, kun on jo lämmin. Talvella siinä sitte samalla kroppaki mukavasti lämpee ku laittaa suuhun jotain lämmintä :)

    VastaaPoista