tiistai 29. lokakuuta 2013

Päivän tärkein hetki ja ajatuksia kiireestä




Päivä alkaa parhaiten aamupalalla. Olen aina ollut aamupala-ihminen. Heti ensimmäisenä kun herään juon ison lasin sitruunavettä, otan sinkki- ja D-vitamiinit ja syön aamupalan. Aamupalat vaihtelevat aina smoothiesta/mehusta raakapuuroon/ chiapuddingiin tai ihan tavalliseen kaurapuuroon - riippuen fiiliksestä. Yleensä aamupala on kuitenkin suht kevyt. Kananmunia en pystyisi syömään näin aikaisin... 




Raakapuuro on nopea valmistaa, sillä sen laitan jo illalla jääkaappiin tekeytymään. Aamulla vain ainekset blenderissä sekaisin. Tänään puuroon laitoin 1dl kaurahiutaleita, 1rkl chiansiemeniä ja mantelimaitoa/vettä. Nämä yön yli tekeytymään ja aamulla lisäsin vielä 1/2 banaanin, 1rkl cashewpähkinöitä, loraus kookospalmunektaria ja hieman vettä. Nopeasti Vitamixillä sekaisin. Päälle loppu banaani, puolukoita, mehiläisen siitepölyä, kaakaonibsejä ja saksanpähkinää. Nam! 




Tänään heräsin jo ennen kuutta, onko sitten matkakuumetta vai mitä?, mutta nautin juuri näistä hiljaisista aamuista suunnattomasti. Nyt on vielä ihana, kun ulkona on pilkkopimeää. Rauhassa syön, suunnittelen päivän ohjelmaa, mutta jostain syystä Hesarin ehdin selata (normiaamuna) vain pikaisesti, jos ollenkaan. Kiirettä pitää... Mutta onko meillä oikeasti kiire, vai luommeko itse itsellemme kiireen? 

Ajan henki tuntuu olevan, että mitä enemmän on rautoja samanaikaisesti tulessa, sen parempi. Haluammeko silittelyä ja pääntaputusta tai jopa hyväksyntää sillä, kuinka aktiivisia superihmisiä olemme, vaikka oikeasti stressi painaa ja keho kaipaa lepoa? Priorisoimalla ne tärkeimmät asiat ensimmäiseksi säästymme turhalta, omien mielikuvien ja " täytyy tehdä" listojen luomalta stressiltä. Joskus on oikeasti hyvä pysähtyä ja olla vaan, tekemättä yhtään mitään. Opi sanomaan ei, ja muista hengittää! Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin. Järjestä itsellesi aikaa, ja tee niitä asioita, jotka tukevat omaa hyvinvointiasi.

" Jos rentoutuminen jää vähälle tai unohtuu täysin, myös kosketus omiin syviin tunteisiin ja tarpeisiin tukahtuu. Olemusta sävyttävät kireys ja jännitykset. Kestojännitykseen voi tottua siinä määrin, että jopa sen tunnistaminen voi olla hankalaa" 

Näihin sanoihin, pakkaan kassini ja suuntaan kohti lentokenttää ja New Yorkia poikani kanssa :) Ja rentoudun aivan täysin ihanien ystävien, ruuan ja huikeiden nähtävyyksien parissa! See you soon :)



Best start for my day, is a quiet morning starting with a glass of lemon water, sink- and vitamin D. Following with a breakfast- it can be anything from fresh pressed juice to raw oatmeal and a coffee. Even if I love my breakkies, I cant eat that much. No way, that I could have eggs... way too heavy!

Now I am packing my bags, and heading to the airport with my son- destination New York. And I am definitely relaxing, seeing my lovely friends, eating my favorite (raw) foods and just enjoying the beautiful views... See you soon! 

  



9 kommenttia:

  1. Oon lukenut jonkin aikaa blogiasi ja olen tykästynyt ihan täysin :) Olen alkanut muuttamaan omaa ruokavalioani pikkuhiljaa, mutta tuntuu ettei tavallisista ruokakaupoista löydy niin terveellisiä ruokia.. Joten olisikin kiva tietää mistä sinä yleensä ostan jääkaappisi sisällön ja oletko koskaan laskenut paljonko ruokaan menee rahaa esimerkiksi viikossa? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ruokaostoksilla käyn Ruohonjuuressa, Stockalla (joskus), K-kaupassa ja ihan lähi Alepassa! Pyrin ostamaan luomua, mutta kaiken ei todellakaan tarvitse olla luomua! Lähiruoka on usein parempi vaihtoehto kuin Perusta tuotu luomu. Olen joskus tehnytkin postauksen dirty dozen, eli mitkä ruuat kannattaa ostaa luomuna.

      Rahaa ruokaan menee paljon, mutta toisaalta kaikki on suhteellista. Priorisointia, vaikka ruokalaskut välillä hirvittävätkin...

      Mukavaa viikkoa :)

      Heidi

      Poista
  2. Voi Heidi, sie pääset sinne minne mie koko ajan kaipaan ;)
    Ihan huikeeta matkaa. Muista ottaa ja otathan sie kuvia paljon. Miulla on niiin ikävä New Yorkia ja ens kesänä saan helpotusta vasta :)
    Mahtavaa lomaa ja nautinautinauti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hansu :) Varmasti otan paljon kuvia ja jaan niita teille lukijoillekin :) Harmittaa, etta maraton jaa valista, mutta ihana nahda ystavia ja fiilistella naita ihania raakaruoka-juttuja :) Heti ensimmaiseksi piti paasta Organic Avenuelle!

      Mutta ihanaa, etta paaset tanne ensi kesana. Aiotko osallistua johonkin juoksutapahtumaan Central Parkissa?

      Mukavaa viikkoa :)

      Heidi

      Poista
    2. Kiitos Hansu :)

      Varmasti otan paljon kuvia! Harmittaa, etta maraton jaa juoksematta, mutta ihana nahda ystavia ja fiilistella kaikkia ihania raakaruokia- ja Lululemonin treenivaatteita :)

      Aiotko osallistua kesalla johonkin juoksutapahumaan Central Parkissa?

      Mukavaa viikkoa, Heidi

      Poista
  3. Tein eilen ekaa kertaa itse mysliä,mukaillen banana granola reseptiä (the green kitchen storiesista löydetty), tuli aika arjen luksus -aamu <3 omaan blogiin ilmestynee jossain vaiheessa versio

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa ihanalta! Taytyy kayda kurkkaamassa :)

      Heidi

      Poista