tiistai 22. lokakuuta 2013

Too Sweet Life?

Talouselämä- lehden artikkeli "Sokeri on aikamme vaarallisin huume", on mielestäni NIIN totta! Sokerista ja sen addiktoivasta vaikutuksesta olen kirjoitellut jo aikaisemminkin, mutta kiva huomata, että terveydenhuollossa (Amsterdamissa) otetaan asia esille, ja toivottavasti asialle myös tehdään jotain. Linkki artikkeliin tästä. 

On the Go:n FB-sivuilla olikin hyviä kommentteja, ja niin kuin Nina ja Maija totesivatkin, niin karkki/sipsipussien koot ovat kasvaneet vuosien varrella, ja suunta on menossa koko ajan jenkkeihin päin. Me vanhemmat olemme vastuussa siitä mitä lapsemme suuhunsa laittavat. Tuntuu myös, että aikuisetkin syövät nykyään enemmän ja enemmän karkkia? Olenko oikeassa? Makuaisti muuttuu, mitä enemmän ja enemmän sokeria syömme. Piilosokeriakin on lähes  kaikessa teollisessa. Tuskin raakasuklaa maistuu kovinkaan hyvältä, jos kehosi on tottunut vain valkoiseen sokeriin. Ja mitä enemmän valkoista sokeria syömme, sitä enemmän sitä tekee myös mieli.

Tähän loppuun onkin hyvä laittaa Geneen Rothin ajatuksia siitä, miksi oikeasti syömme "lohturuokaa". Olemmeko nälkäisiä, vai tukahdutammeko vain tunteitamme syömiseen? Tästä pääsemmekin seuraavan postauksen aiheeseen: Miten stressi, sydänsurut ja muut huolet vaikuttavat terveyteemme? 
Take care, 

Love Heidi Ei kommentteja:

Lähetä kommentti