Soijasta ollaan montaa mieltä, ja itsekin olen sitä vältellyt sen kielteisen kuvan takia (etenkin hormoontoimintaan liittyen) . Jalotofu-illan pitkä keskustelu sai kuitenkin miettimään- miten, missä ja millaisista pavuista se on valmistettu. Valmistuksessa ja papujen kasvatuksessa kun on eroja! Jalotofua on valmistettu Suomessa, Tammisaaressa, jo vuodesta 1989 lähtien. Jalotofut ovat täysin luomua ja valmistusprosessi luonnonmukainen. Proteiiniakin jalotofussa on yhtä paljon kuin lihatuotteissa.
Illan viineistä vastasi Henri Bäckman (www.ekowine.net). Ekowine on suomalaisomisteinen perheyritys, joka on erikoistunut myymään tarkoin valittuja luomuviinejä suoraan kuluttajalle. Viinit ovat peräisin pieniltä perhetiloilta, jossa maata hoidetaan ilman koneita ja kemikaaleja. Rypäleet poimitaan käsin, viinit saavat kypsyä rauhassa omilla hiivoillaan, eikä niihin lisätä mitään- ei edes rikkiä.
Tässä vielä kuvia Jalotofu-illasta:
Stig Westerlund Jalotofulta & Henri Backman Ekowinelta |
Starter nro1: Soup with hemp jalotofu |
Starter nro 2: Salad with smoked tofu, radish and fennel |
Main course: Slightly fried tofu, egg foam, mushroom ravioli |
Dessert: Lingonberry/tofu sorbet with salted caramel sauce |
Illan menusta vastasi Ruoto-catering. Aivan ihana ilta, ja ihan mielettömän hyvä ruoka. Kiitos Sugar!
Paljon kiitoksia, Heidi! Oli loistava ilta.
VastaaPoistaKiitos teille! Oli oikein kiva ilta :)
PoistaMukavaa syksya :)
Heidi