tiistai 8. lokakuuta 2013

Salitreeniä ja lämmintä lounassalaattia


Salista on tullut "my second home" :) Aikaisemmin omat treenit ovat olleet kestävyyspainoitteista juoksutreenejä, jossa salitreeni on toiminut kuntopiirityyppisenä kiertoharjoitteluna, ehkä muutamana kertana viikossa. 


Nyt kuitenkin, sattuneesta syystä, salilla tulee käytyä noin neljä kertaa viikossa, jos vain aika antaa myöden. Treenit olen jaotellut 1. selkä/hauis+ olkapäätreeniin 2. Rinta/ojentajat+ vatsatreeniin ja lisäksi pidän myös keskivartalon tehopäiviä. Toistot ovat vähentyneet 12-15:sta noin 8-12 toistoon, ja siinä samalla painot tietenkin nousseet. Pikku hiljaa alkaa tuloksiakin näkymään, ja penkissäkin saa laittaa jo tuplakiekot päihin kuin mitä aikaisemmin. Rohkeasti vain painoja lisää siinä vaiheessa, kun 12 toistoa nousee helposti ylös. Penkkipunnerruksessa ja irtopainoilla tehdessä kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota oikeaan tekniikkaan, ja pyytää tarvittaessa apua. 

Salikärpänen onkin puraissut oikein kunnolla, ja ystävän kanssa naureskeltiinkin, että kohta en mahdu ovista, kun vedän salia ja protskusmootheja päälle :D No ei nyt kuitenkaan! Ja naisten on ihan turha pelätä isoja lihaksia, sillä niiden eteen saa todella tehdä työtä- jos sellaiset haluaa. 


Eilen eräs vanhempi herrasmies innostui mun vatsatreenistä ja aikoi kuulemma kopioida itselleen :)  20x istumaannousut 5kg kiekolla kädet suorina, 15x rutistukset suorinjaloin selinmakuulla 5kg kiekolla, russian twist istumaannousut x20 5kg kiekolla. Lopuksi vielä 20x rutistukset TRX:llä, kädet bosun päällä. Kaikki putkeen ja pieni tauko välissä, sarjoja kolme. Sama setti tehtiin Elinan kanssa viime viikolla, ja kyllä tuntui raskaalta jopa tuo viiden kilon kiekko käsipäivän päälle! 


Kasvisvoittoinen ruokavalio jatkaa kulkuaan, ja salitreenin päälle maistui lämmin juuressalaatti. Uunissa paahdettua ruusukaalia, bataattia, porkkanaa ja herkkusieniä salaattipedillä, jossa kirsikkatomaattia, fetaa, avocadoa ja saksanpähkinöitä. Vinkki: ruusukaalia kannattaa höyryttää tai keittää hetki ennen uunissa paahtamista. Ripottele juureksien päälle hieman oliiviöljyä, hyvälaatuista suolaa, mustapippuria ja vaikka rosmariinin oksa. Paahda juureksia uunissa 200c noin 20 minuuttia, tai kunnes kypsiä. 


Nyt on aika pinkaista treenattavan luokse vetämään kahvakuulaa. Sporttista päivää :) 


2 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä varmaan 'ajautuu' väkisinkin salille, jos jalka ei vielä juoksusta tykkää. Koska en usko, että sä jäisit kotisohvalle makoilemaan ja voivottelemaan.

  Mun treenijako on noudattanut muuten samaa jakoa, mutta olkapäät olen tehnyt rinnan ja ojentajien kanssa. Taidan kokeilla vaihtaa sen tuohon selkä-hauis päivälle ja vatsatreenin rintapäivälle. Aiemmin jalkapäivänä on ollut vatsatreeni mutta voin kertoa, että kunnon jalkatreenin jälkeen, ei oikein nappaa vääntää enää vatsoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pakko yrittää keksiä aktiviteetteja... Uinti on kans ihan hyvä!

   Kannattaa testata. Tykkään tästä jaosta, mutta hyvä välillä vaihtaakin. Saa kroppa vähän erilaista ärsykettä. Innolla odotan, että pääsen sitten joskus tekeen jalkatreeniäkin... 3 viikon päästä otetaan röntgenkuvat. Ja on kyllä niin totta, että jalkatreenin jälkeen vatsat on ihan killereitä!

   Mukavia treenejä :)

   Heidi

   Poista