sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Rentoutumisen Jalo Taito







Yhtä tärkeää kuin treenaaminen ja terveellinen ruokavalio, on myös taito osata rentoutua. Helposti kiireen keskella painaa oravanpyörässä tuhatta ja sataa, eikä osata hiljentää vauhtia, vaikka keho lähettääkin jo uhkaavia signaaleja. Työ, perhe, koti, treeni, terveellinen ruokavalio.... liian monta rautaa tulessa, eikä oikein mihinkään ehdi keskittyä sataprosenttisesti. Tuloshakuinen yhteiskunta vaatii tuloksia enemmän ja enemmän, ja useampi meistä aivan varmasti kokee jonkun asteista stressiä tälläkin hetkellä. Yhteiskunnan lisäksi vaadimme usein myös itseltämme täydellisyyttä- asiassa kuin asiassa. Tuoko tämä hyvää oloa? Vai luommeko vaativilla tavoitteilla itsellemme vain lisää stressiä? Hyvää oloa tavoitteleva lenkkeilijä onkin yht'akkiä maratoonari? Tavoitteet ovat monille tärkeitä, ja ne motivoivat, mutta muistakaa, etta mitä ikinä teetkin, tee koska se on hauskaa! Ja muista myös rentoutuminen.

Kaikilla meillä on omat tapamme rentoutua, mutta yhteinen tekijä on hyvä olo. Keskity niihin asioihin, jotka tuovat sinulle hyvää mieltä ja hyvän olon, olipa se sitten hieronta, leffailta, juoksulenkki, ulkona syöminen... tai mikä hyvänsä. Tästä tulikin mieleeni, etten olekaan pitkään aikaan hemmotellut itseäni kauneushoidoilla, ja nyt aionkin palkita itseni kiireisen syksyn jälkeen hieronnalla ja oikein kunnon syväpuhdistavalla kasvohoidolla :) 

Syksyssä rakastan juuri pimeyttä, ja sitä ihanaa hämyä, joka syntyy kynttilöiden ja takkatulen loisteesta. Nautin illoista, joilloin voin laittaa yöpaidan ja villasukat jalkaan jo illan hämärtyessä, ja käpertyä sohvalle viltin alle :) 








As important as exercising and eating well, is the skill of just relaxing. So easily in a daily bases, we just keep going, and ignoring the body's signals to tell us, that it's time to take it easy. Work, family, home, exercising, eating healthy... too much to take care of, and not really chance to concentrate 100% on anything. Results-oriented society is asking more and more, and I bet, that most of us are experiencing some sort of stress right now. And on top of that, its not only society asking too much, but we are demanding ourselves to be perfect in every area. Just a random runner must be now a marathon runner? Of course it's good to have some goals or targets, which inspires, but please, remember to do it because its fun, and sometimes just relax! 

We all have our own ways to relax, but the common thing is to feel good. Concentrate on those things, which suits best for you, no matter if it's a massage, movie night, jog, having a dinner out... or what ever you like! And this reminds me, that I haven't had a beauty treatment for such a long time! So now it's time to treat myself with a massage and a deep cleansing facial :) 

In fall, I love these dark evening, when I can put pj's and wollen socks on early, and just relax in a candle light.




2 kommenttia:

  1. So true!!!
    Tänään aamulla käänsin kylkeä kun herätyskello soi ja olisi täytynyt lähteä pilatekseen. Tunsin huonoa omaatuntoa asiasta tähän hetkeen saakka. Kiitos tavallisten asioiden esille tuomisesta...
    Tiedän, että oma kroppani kaipaa tällä hetkellä kaiken kiireen keskellä lepoa, mutta silti omatunto kolkuttaa. Hullua.

    VastaaPoista
  2. Silloin kun on monta rautaa tulessa, on erityisen tarkeaa muistaa myos levata. Totta kai liikunta auttaa stressiin, mutta jos muutenkin jo liikkuu paljon, niin kannattaa myos muistaa lepo.

    VastaaPoista