keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kehonhuolto Kunniaan!

Maanantain hieronta varmisti sen, mitä olin jo epäillytkin- jalat ovat aivan kestojumissa! Luulin, että juoksun vähentämisen myötä jumit hellittäisivät... Venyttely ja jooga ovat kuitenkin täysin "unohtuneet" jalan vaivan myötä... Ei siis ihme, että jumittaa. Myös veden juonnilla ja magnesiumilla on suuri merkitys lihaksien palautumiseen. Kannattaakin kantaa vesipulloa käsilaukussa, ja juoda ainakin se kaksi litraa päivän aikana. Liikunta automaattisesti lisää nesteen tarvetta. 

Nyt olenkin ottanut iltaohjelmaksi taas kevyen venyttelyn. Samalla hoituu sähköpostit, työjuttujen suunnittelu sekä blogin kirjoitus- ja miksei välillä  "hömppäsarjojen" katselukin. 

Pilatesrulla on tosi hyvä apu kotivenyttelyyn ja "itsehierontaan". Varsinkin selän rullaaminen auttaa ihanasti hartia/selkä/niskajumeihin. Kireistä niskoista johtuva päänsärkykin helpottaa, kun rullailee hetken. Torstain kuulatunneilla käytän pilatesrullaa usein alkulämmittelyssä ja loppuvenyttelyissä. Sillä saa tosi hyvin lämmitettyä lihakset treeniin, ja lopuksi jumeja auki. Tämä ei vie paljoa tilaa (mahtuu hyvin sängyn alle!), ja tuo pikaisen avun särkyyn :) Usein pyydän myös tyttöä painelemaan käsillä selkää (kuten kuvassa) tai istumaan selän päälle- venyttää ihanasti.  

Monday's massage ensured what I was already thinking- my leg muscles were completely stiff! I tough that cutting off running would help... Strecthing and yoga has completely "forgot" due my leg, so its not a surprise! It's also super important to drink lots of water during the day, and to take magnesium suplements. Carry a bottle of water in your handbag, and drink at least that 2 litres. And if you exercise regurlary, its even more important.


2 kommenttia:

 1. Hei! Laittaisitko vielä ohjetta miten tuota pilates-rullaa käytetään ja minkälaisia liikkeitä sillä voi tehdä? T: juminiska:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Joo taytyykin tehda ihan erillinen postaus tasta, mutta alimmainen kuva on ihan paras juuri juminiskaiselle/selkaiselle. Laita rulla selan alle, nosta lantiota ylospain ja jalkojen avulla rullaile edes takaisin. Pahimmat jumit itsellani ainakin tuntuu siina lapaluiden valissa.

   Heidi

   Poista