tiistai 16. huhtikuuta 2013

Popsi popsi porkkanaa :)

Porkkana on tarkein juureksemme, silla Suomessa sita syodaan kaikista avomaalla viljellyista vihanneksista eniten. Porkkana on tuttu jo 1100-luvulta lahtien , jolloin sita kaytettiin ravintokasvina, laakekasvina ja varjaysaineena. Meille tuttu porkkana kehiteltiin Hollannissa 1700-luvulla. Porkkanan oranssi vari tulee karoteenista, A-vitamiinin esiasteesta. A-vitamiini on tarkein ravintoaine keratiinin eli ihonpinnassa olevan proteiinin tuotannon saatelyssa.





Porkkana sopii hyvin erilaisiin keittoihin ja pataruokiin, mutta maistuu hyvin myos ihan sellaisenaan tai dipin kanssa. Eilen tein kattilallisen porkkanakeittoa, joka sai potkua fenkolista, inkivaarista, korianterista ja kookosmaidosta. Keitot ovat katevia, koska niita voi tehda jo hyvissa ajoin etukateen. Yleensa teen sen verran ison satsin, etta keittoa riittaa lammitettavaksi muutamaksi paivaksi. Eilen oli kiva joogan jalkeen, kun illallinen oli valmiina odottamassa! Keiton kanssa maistui pala taysjyvaleipaa avocadolla ja kurkulla.



                                    Carrot Soup with Fennel

                                                            5-6 Carrots
                                                            1/2 Fennel
                                                       2 gloves of Garlic
                                                     1cm of fresh Ginger
                                                 Fresh Cilantro/Coriander
                               Vegetable powder (Ekolon luomu kasvisliemijauhe)
                                                           Black Pepper
                                                          Himalayan Salt
                                                           Chili Powder
                                           1/2 can of  organic Coconut Milk
                                                                Water 


Carrot is a great source of Vitamin A. I like to use it in a soups or stews, but it's great just raw as well with dip or hummus. Yesterday I made a big casserole of carrot soup, with a nice twist of some fennel, ginger, coriander/cilantro and coconut milk. Soups are so handy, cause it's easy to prepare it in advance. Usually I make a huge soup so we can have it few days. It was so nice last night to have this soup after my yoga class!

2 kommenttia:

  1. Porkkana on mun lemppari :) Niin hyvää ja terveellistä!

    VastaaPoista
  2. Porkkana ja bataatti on mun lemppareita :) mutta porkkanaa on kiva popsia ihan raakanakin, keittion vakkari vihannes :)

    VastaaPoista