Nyt kun puurot tekivat taas paluuta mun ruokavalioon, niin ajattelin testailla eri puurolajikkeita. Eilen illalla keitin iltapalaksi hirssipuuroa. Hirssi taytyy huuhdella ennen keittamista sen sisaltamien karvasaineiden takia ja keittoaikakin (noin 25min) on pidempi kuin pikakaurapuurolla. Odottaminen on kuitenkin sen arvoista ja kivaa vaihtelua kaurapuurolle :)
Hirssi on gluteeniton eli se sopii hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, ja se sisaltaa myos paljon kuituja. Hirssi on yksi vanhimpia viljelykasveja maissin kanssa, ja sita viljellaan lahinna Ita-Aasiassa. Ulkonaolta hirssi muistuttaa cous cousia ja kvinoaa, mutta koostumukseltaan se on keitettyna ryynimaisempi. Hirssin koostumus keitettyna on kuitenkin ihanan pehmea. Hirssia on saatavana myos hiutaleena, mutta mulla oli talla kertaa testissa naita kokonaisia keltaisia hirssijyvia.
Keitin hirssin vedessa ohjeen mukaan ja lopuksi lisasin hieman soijamaitoa ja ripauksen suolaa. Ensi kerralla laitan enemman maitoa, jotta puurosta tulee hieman "kermaisempaa". Soijamaidon sijasta aioin laittaa manteli-tai kookosmaitoa. Mantelimaito on ehdottomasti mun suosikki maito, mutta sita on hankalampaa loytaa kaupoista. Paalle laitoin vadelmia, 1/2 banaanin ja hampunsiemenia.
Now, when porridge made a come back, I decided to try different kind of grains. Last night I made some millet porridge. Millet has to be rinsed before cooking and the cooking time is longer than oats, approx 25 mins, but its worth to wait.
Millet is gluten free and contains lots of fiber. It comes from East Asia, but its now spread all over the world. It looks a bit like cous cous or quinoa.
I cooked it 1dl millet in 3dl of water. In the end I added some soy milk, but next time I will put more milk to make it creamier. And maybe some almond-or coconut milk. On top of it, I put some raspberries, 1/2 banana and some hemp seeds.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti