maanantai 25. maaliskuuta 2013

Viime viikon treeneja...

Waiting for this weather... 
Uusi viikko voi taas alkaa levatyn viikonlopun jalkeen! Ajattelin pitkasta aikaa laittaa tanne vahan omaa treenipaivakirjaa! Viime viikkoina olen keskittynyt enemman sali/kahvakuulatreeneihin, mutta pian kun tiet kunnolla sulavat, alan taas keskittya paremmin juoksuun! Suunnitelmissa olisi juosta viikottain 1 intervalli, 1 vauhtileikittely, 1 pitka lenkki ja 1-2 ihan pk lenkkia, eli 4-5 lenkkia viikossa... ja 2 sali tai kuulatreenia! Joka viikko pidan yhden taysin lepopaivan, ja joka neljas viikko on palautteleva kevyempi viikko!

Tassa kalenteria selatessa huomasin, etta on enaa vajaa 2kk HCR:aan! Siella tuskin viela ennatyksia rikotaan! Fiilistelypohjalla siis sinne, ja jos sitten kesalle tai syksymmalle keksisi jonkun toisen puolikkaan (otan mielellani vinkkeja vastaan!)...

Viime viikko oli treenien osalta raskas viikko, silla omien treenien lisaksi ohjasin viela kuulatunteja ja hiihdonopetustakin tuli muutama tunti! Talla viikolla onkin sitten huomattavasti kevyempi viikko!

Tassa viela mun omat treenit:

Monday: Kettlebells 50'

Tuesday: Gym (back, biceps, abs) 75' + afternoon Running easy 45'

Wednesday: Gym ( chest, triceps, abs) 75'

Thursday: -

Friday: Running 65' & 7.4miles (11.8km), alternating 1mile easy/1mile vk, 3 rounds

Saturday: -

Sunday: Kettlebells 45'

Viikon lemppari ruoka oli ehdottomasti aidin tekema lohikeitto! Nam


One of my favorite finnish traditional food!


Monday! New week can start after well rested weekend! I haven't share my own exercise diary for a while... but it will change today! Last weeks I've been doing more weights or kettle bells, but now when the snow is finally melting, I will start running more... I am planning to run 1 interval, 1 fartlek, 1 long run and 1-2 just easy runs. So 4-5 times a week... and maybe twice gym or kettle bells... Every week I will have at least one day off! 

I was just going through my agenda, and noticed that there's less than 2 months for Helsinki 1/2 marathon! I don't think that I will be ready to break any records there, so I will just do my best and make my goals till later this year... maybe summer/autumn! Any good races to participate? 

My last week was pretty hard, cause on top of my own exercises, I did few kettlebell classes and I was teaching skiing as well... This week will be easier! It's Easter week any way...


8 kommenttia:

  1. Hei! Onko niin että et suosittele juoksua ja salitreeniä saman treenin yhteydessä? Huomasin että et tee jalkoja salilla lainkaan. Johtuuko juoksuharrastuksesta tai mistä? Itselläni alkava nivelrikko polvesss ja tärkeä harjoitella tukilihaksistoa mutta juoksen myös jonkun verran (vaikka se ehkä uhkarohkeaa tulevaisuutta ajatellen). En millään malttaisi jättää kun on niin helppoa ja ihanaa...

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Yleensa teen juoksu- ja salitreenit erikseen. Salilla teen kylla lammittelyt vaikka crossarilla, mutta muuten keskityn salitreeniin salilla. Juoksulenkin jalkeen saatan tehda kotona vatsoja, mutta esim intervallit ja pitkat lenkit vie mehut ihan kiitettavasti!

    Toki treenaan myos jalkoja, mutta nyt salilla oon tehnyt enemman ylakroppaa ja sitten kahvakuulailussa paljon kyykkyja, askelkyykkya, yhden jalan maastavetoa jne. "Juoksukaudella" treenaan salilla noin 2 krt viikko jolloin kayn koko kropan lapi...

    Joo, tosi tarkeaa, etta pidat huolta lihaksistosta!! Hyvakuntoiset, vahvat lihakset tukevat kulunutta nivelta! Juoksu ei ehka oo sulle se paras laji :( ikava kylla... kovia tarahdyksia olisi hyva valttaa... mutta kuntosalitreenausta kannattaa ehdottomasti jatkaa! Tiedan... juoksu on niin kivaa, mut kannattaa kylla miettia tulevaisuutta, niin kun sanoit :)

    VastaaPoista
  3. Moi Heidi,
    Juoksin itse viime vuonna pk-seudulla HCR:n lisäksi kaksi muutakin puolikasta: Runner's Twilight ja Espoon rantamaraton. Runner's Twilight on Runner's High -juoksukoulun järjestämä tapahtuma, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Matkoina oli 10K ja puolikas. Osallistujia oli noin 400. Kiva, pienempi tapahtuma, ja oman haasteen kisalle teki se, että lähtö taisi olla vasta noin klo 18:30. Siinä sitten jolkuteltiin kauniissa kesäillan laskevassa auringossa :)

    Toisen puolikkaan juoksin Espoon rantamaratonilla. Reitti on loppuosastaan kaunis, kun merenrantamaisemissa juostaan - tosin viime vuonna sää oli aivan jäätävä: vettä satoi kaatamalla, lämpöasteita oli +8 ja pohjoistuuli teki lopun kilometreistä todella haastavat. Tapahtuma on kasvanut jo isoksi, viime vuonna osallistujia taisi viikonlopun aikana olla yli 4000 ja tämän vuoksi Otahallin käytävillä esim vaatesäilytyksessä oli melkoinen ruuhka ajoittain. Reitti oli kuitenkin ilmeisen nopea, koska tein siellä oman puolikkaan ennätykseen, vaikka jalat kramppasivat jääsateessa vikan 2 kilsan kohdalla!

    Tänä vuonna juoksen HCR:n (totta kai, ihana tapahtuma!),sitten lyhyempiä kisoja (Extreme Run, ehkä jopa Naisten kymppi), kesäkuussa Paavo Nurmi puolimaratonin ja Runner's Twilightissa juoksen ehkä kympin kisan. Olen menossa ensimmäistä kertaa elokuun 17. päivä HCM:lle, joten täytyy elokuussa säästellä paukkuja sinnekin ;)

    Kiitos ihanasta blogista - smoothievinkkejä ja treenikuulumisia on ilo lukea!

    -Laura

    VastaaPoista
  4. Moikka Laura!

    Ja kiitos huippu vinkeista! Extreme Runille Vantaalle oonkin jo ilmoittautunut! Missa toi Paavo Nurmi puolimaraton on? Itsekin mietin tota elokuun HCM:aa... en tieda ehdinko treenaileen niin pitkia lenkkeja...vahan kylla houkuttelis...

    HCR:lla nahdaan :)

    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Paaavo Nurmi maraton ja puolikas juostaan kesäkuun lopussa lauantaina 29.6. Turussa. Olen kerran rullaluistellut siellä maratonin, mutta juosten en ole reittiä kiertänyt. Melko takuuvarmasti hyvä sää - maratonille jopa turhan helteinen. Itselläni puolikas on tavoitteena.

      Ja onhan näitä juoksutapahtumia muitakin pk-seudulla, muun muassa nyt kolmen viikon päästä Länsiväyläjuoksu Espoossa (sinnekin olen menossa) ja syksyllä on Pääkaupunkijuoksu. Runner's High järjestää Twilightin lisäksi keväällä Central Park -juoksun ja syksyllä Kaisaniemijuoksun. Uusista tapahtumista 3.8. järjestetään Hietsussa ensimmäistä kertaa Helsinki Summer Run, joka varmaan kannattaa käytä testaamassa.

      Sun blogia syksystä asti lukeneena voin sen verran rohkaista, että saat itsesi ihan varmasti HCM-kuntoon - tässä on vielä lähes neljä kuukautta aikaa!

      Tsemppiä treeneihin - toivottavasti nuo juoksupolkujen jäät ja lumet lähtevät pian kesälomille :)

      -Laura

      Poista
  5. Ei vitsit... ihan huippu juttuja Laura!!! Kiitos! Taytyy illalla istahtaa koneen aareen ja ilmoittautua heti! Turkuun lahden ainakin ... :) Jee!

    VastaaPoista
  6. Moikka Heidi,

    Oletko koskaan käyttänyt mitään applikaatiota juoksujen seuraamiseen esim. Sports Trackeria tai Runkeeperiä tms.? Huomasin muutamasta kirjoituksesta, että askelmittari on ainakin kulkenut mukana, mutta kaipaisin kokemuksia noista puhelimeen ladattavista.

    Kiitos paljon jo näin etukäteen!

    VastaaPoista
  7. Moikka Iiris!

    En oo kayttanyt kumpaakaan, mulla on Garminissa gps eli se kertoo hyvin matkan, vauhdin ja vaikka mita muuta jos vain haluaa!

    Askelmittari kulkee talla hetkella mukana, koska olen mukana Kuntoa Kansalle kampanjassa, mutta se ei mielestani ole kovinkaan luotettava juostessa! Kavelyssa toimii, mutta juostessa se ei ihan pysy vauhdissa mukana ;)

    VastaaPoista