lauantai 23. maaliskuuta 2013

Paremman Olon Smoothie?

Kirjoituksissani olen alusta asti halunnut painottaa, etta syon 80-90% terveellisesti eli pienta "varaa" jaa myos vaikkapa ulkona syontiin tai silloin talloin herkutteluun. Ja vaikka  painotankin ruuan terveellisyytta, suosin luomua ja itse tehtya ruokaa, niin tassakin asiassa on hyva vaalia kultaista keskitieta. Ei ole siis maailmanloppu, vaikka ei aina luomua olisikaan saatavilla tai jos kayttaa ruuanlaitossa apuna vaikkapa niita valmiita pakastepussi-keittojuureksia! Ja piltinkin ostan lapsille silloin talloin treenievaaksi, jos se on silla hetkella se paras ratkaisu! Pienilla yksittaisilla valinnoilla ei ole (mielestani) niin suurta vaikutusta, jos kokonaisuus on muuten hallinnassa! Ja talla tarkoitan, etta esim pulla kerran viikossa voi olla ihan ok, kunhan se ei ole paivittaista... Ja haluan edelleen korostaa sita, etta mika sopii yhdelle ei valttamatta sovi toiselle! 

Mutta tasta paastaan taman paivan varsinaiseen aiheeseen: Sokeriin!! Sokerista (valkoisesta) ei koskaan kirjoiteta liikaa, silla se on yksi addiktoivimmista aineista! Sen on todettu aiheuttavan ihmisille kaikista pahinta riippuvuutta! Sille kun antaa pikku sormen, niin se helposti vie koko kaden... muutama karkki vaihtuu kokonaiseen pussiin, pala suklaata levyyn jne.... mieli haluaa sokeria lisaa, vaikka keho viestittaakin, etta riittaa jo! Tuttua?

Meilla oli eilen spesiaalimpi ilta, ja tarjolla oli sokerisiakin herkkuja... Ja kylla, itsekin pitkasta aikaa soin Makuunin irtokarkkeja ( en siis itsekaan ole aina mikaan pyhimys!) Mutta apua!!! Taltako se siis tuntuu ja nainko se vaikuttaa, kun syo puhdasta sokeria, eika edes puhuta mistaan isoista maarista???  :( Not good... Nyt olo on ihan hyva, mutta yo meni kylla enemman ja vahemman vessassa juoksemiseksi! Vatsa ei vaan enaa ilmeisesti kesta sokeria tai ainakaan karkkia!!! Ja mitenkohan olisi kaynyt, jos kyytipoikana olisi mennyt makea siideri? Parempi kun ei mieti...

Ratkaisu tahan: Super ViherSmoothie! Ja paluu raakasuklaaseen, jos nyt enaa makeaa mieli tekeekaan ;)                                   "Feeling better" Smoothie! 

                                                                                  1/2 Avocado
                                                                        about 8cm of Cucumber
                                                                            Handful of Spinach
                                                                              3 Stalks of Celery
                                                                            1/2 0f Fresh Mango
                                                           1 tbs of Barley Green (ohranoras-jauhe)
                                                                                         1 date 
                                                                              Squeese of lemon 
                                                                                 Himalayan Salt
                                                                           Coconut Water/ WaterTasta riitti hyvin myos iltapaivan automatkalle evaaksi!

Mut hei! Tamakaan ei ollut maailmanloppu, mutta tiedanpahan etta jatkossakin jatan suosiolla sokeriherkut (karkit!!!) syomatta, ja kaivan omat raakasuklaat esiin! Feeling better already! :) Kivaa viikonloppua kaikille! 

8 kommenttia:

 1. Oon ollut ite nyt kuus viikkoa syömättä yhtään karkkia ja on kyllä ollut jännä huomata se, kuinka vähän enää tekee mieli puhdasta sokeria. Tää on ollut hyvä hetki nähdä, kuinka riippuvainen sitä on sokerista oikeesti ollut. Pitääpä testata raakasuklaata joskus myös!

  VastaaPoista
 2. Hyvä! Kannattaa jatkaa samaa linjaa! :) sokerista menee vielä hampaatkin pilalle ...

  Raakasuklaa on hyvää, ja riittää makeanhimon taltuttajaksi! Muuta makeaa ei enää juuri tulekaan syötyä!

  VastaaPoista
 3. Huomasin saman ku söin edellispäivänä karkkia... sattu mahaan ja ei oikeen saanu nukutuksi. Enkä ees hirveesti syöny!

  VastaaPoista
 4. Kun makuaisti tottuu sokerittomaan ruokavalioon, niin pienikin määrä tuo sen pahan olon tunteen... Kannattaa siis herkutella ihan jollain muulla kuin karkeilla... Näin mä ainakin olen huomannut...

  VastaaPoista
 5. Miten mä en ole ennen törmännyt sun blogiisi? Tämä on niin mahtava! :) Jään siis linjoille seuraamaan :D Noi ruokakuvat näyttää niiiin hyviltä...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Petra :) Kiva kun kävit kommentoimassa!

  VastaaPoista
 7. Pyritkö välttämään ihan kaikkia tuotteita missä on sokeria? Mä oon tosi laiska näköjään selvittämään esim. ruoka-aineista sokerit :(

  VastaaPoista
 8. No ihan kaikelta tuskin pystyy välttymään, mutta kyllä yritän katsoa tuoteselosteista onko lisättyä sokeria! Esim maustetuissa jugurteissa/rahkoissa on tosi paljon sokeria! Niin kuin on myös ketsupissa jne! Myös keinotekoisia makeutusaineita kuten aspartaamia kannattaa välttää!

  Käytän mieluummin hunajaa tai taateleita makeutukseen... Ja kun laittaa itse ruokaa niin silloin tietää mitä ne sisältävät!

  VastaaPoista