sunnuntai 25. elokuuta 2013

Viikon Paras Aamu: Sunnuntai




Sunnuntaina saa nukkua niin pitkään kuin haluaa (tai pystyy!) ja nauttia rauhassa, ilman kiirettä aamupalaa, ja lukea aamun lehdet ja selata nettiä. Aamulenkki kruunaisi viela aamun, mutta se saa vielä odottaa.

Sen spesiaalimpaa aamupalaa en tänään nauttinut (muut vielä nukkuvat), mutta puristettu mehu ja soijajugurtti puolukoilla ja Trail mixillä on takuuvarma setti. Mehun puristin porkkanasta, appelsiinista, sitruunasta ja inkivääristä, joka lievittää mm.tulehdustiloja. Niin, ja kuppi kahvia. 







Olipas hyvää :) Tästä lähtee päivä hyvin käyntiin ilman suunniteltua ohjelmaa, kerrankin :) Millainen sunnuntaiaamu teillä on ollut? 







10 kommenttia:

  1. Heips. Terveisia taalta kaukaa.
    Ihana aamiainen. Mutta...mita mielta olet noista hedelmamehuista? Naista olemme varmaan keskustelleet aikaisemminkin tosin...Ma olen siina uskossa, etta hedelmamehuja ei kannata juoda niiden runsaan fruktoosipitoisuuden vuoksi. Niita kun juo heti aamusta tyhjaan vatsaan, niin insuliiniarvot nousee pilviin ja sen myota alkaa rasvaa varastoitumaan jne. Lisaksi maksa on kovilla fruktoosia hajoittaessaan. Nain mina olen sen ymmartanyt ja sen vuoksi teen vain vihreita mehuja aamulla...Mutta mika on sinun mielipiteesi?
    Mukavaa sunnuntainjatkoa,
    Sari

    VastaaPoista
  2. Moikka Sari,

    Itsekin yleensa juon mieluummin vihermehuja, ja valtan useiden hedelmien yhdistamista juuri sen fruktoosin takia. Nyt kuitenkin kun olen sairastanut jo kohta kaksi viikkoa ( sain tanaan antibiootit pahaan molemminpuoleiseen poskiontelotulehdukseen ja mahdolliseen mycoplasmaan) niin yritan tankata varsinkin C-vitamiinia mahdollisimman paljon, ja mieluummin juon taman mehun aamulla, aamupalan yhteydessa. Ja pieni lasillinen riitta! Muuten hedelmamehuja ei kannata juoda (varsinkaan niita kaupan!!!) liikaa ja muutenkin ehka osana aamupalaa, jolloin keho saa myos proteiinia ja rasvaa, joka tasoittaa insuliinipiikkia. Diabeetikot on sitten toinen juttu.

    Kiitos samoin Sari :)

    Heidi

    VastaaPoista
  3. Millä teet nuo ihanat aamumehusi? Onko sulla erikseen mehupuristin ja blenderi? Meidän talouden blenderi vetelee ihan viimeisiä ja voin vain haaveilla tuollaisista herkuista!!

    VastaaPoista
  4. Aamumehut teen Philipsin mehulingolla ja smoothiet Vitamixilla. Enemman kuitenkin kayttoa blenderilla. Voin kylla lampimasti suositella Vitamixia, joka on muuten elokuun kanta-asiakastarjouksena Stockalla! Halpa ei todellakaan ole, mutta kestaa seuraavat 10 vuotta!!!

    Heidi

    VastaaPoista
  5. Rauhallinen aamu täälläkin. En saanut hirveen pitkään nukuttua vaikka yritin ja päätin nousta puuron keittoon.

    Urheiluosuutena tänään mäkivetoja lähimmällä (pienellä) laskettelurinteellä. Phuuh... Todella rankkaa mutta ihana olo jälkeen päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhan se usein menee, etta viikonlopulla ei saa nukuttua, mutta viikolla kylla nukuttaisi.

      Ootpa ollu reipas :) Hienoa! Makivedot on tosi rankkoja, mutta sen jalkeen olo on ihana :) Mukavaa sunnuntaita.

      Heidi

      Poista
  6. Nukuin yllättävän pitkään ja herättyäni oli vaan tunti aikaa ennenkuin piti lähteä töitä bussilla kohti helsinkiä ja töihin. MUTTA kummityttö oli kylässä ja ehdittiin yhdessä syödä aamupalaa, leikkiä ja sain letittää hänen hiukset. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana aamu :) Oletko taalla Helsingissa toissa?

      Kivaa viikkoa!

      Heidi

      Poista
  7. Todella kauniita kivoja, ja miten ihanan väristä mehua! Minkä merkkistä tuo trail mix on, nuo mantelit näyttävät jättimäisiltä (=taivaallisilta, ovatkohan Marcona-manteleita?)?

    Sunnuntaiaamut ovat kyllä ihania, paitsi itse olen superaamuvirkku ja haluaisinkin joskus saada nukuttua kuutta-seitsemää pidempään viikonloppuisin... Sunnuntaiaamuisin syön yleensä puolet aamupuurosta ennen aamulenkkiä ja puolet sen jälkeen, käyn suihkussa ja lueskelen kirjaa/blogeja rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pipsa,

      Kiitos :) Trail Mix on Coco Vilta, ja mantelit ovat juuri Marconaa. Sopii hyvin jugurtin kanssa.

      Kiva kuulla, etta on joku muukin aamuvirkku :) Olisi ihanaa jos joskus saisi nukuttua edes kahdeksaan... No, mutta toisaalta saa paljon tehtya silla valin kun muu perhe viela nukkuu.

      Heidi

      Poista