lauantai 2. helmikuuta 2013

Monipuolista ruokaa... myos lapsille!

Aikuisella on helppo keskittya omiin terveellisiin ruokiin, mutta miten saada myos "Makkari ja Hese" ajan lapset kiinnostumaan terveellisista ruuista? Tiedetaan... helpommin sanottu kuin tehty! Koko perheella on kiire toissa, koulussa ja treeneissa, ja kotona onkin sitten kiljuva nalka. Akkia ja nopeasti jotain! Tassa vaiheessa olisi helppo turvautua kotiinkuljetus-palveluihin tai kaupan valmisaterioihin! 

Mika sitten avuksi?

Kannattaa suunnitella viikon kauppalista ja ateriat etukateen, ja kokkailla mahdollisuuksien mukaan jo etukateen! Voit tehda isompia satseja etukateen ja pakastaa annoksina. Nain lapsillakin on helppo lammittaa valmista ruokaa koulun jalkeen, ettei tarvitse turvautua sokerisiin muroihin! Itse olen ainakin huomannut, etta lapsilla on kiljuva nalka koulun jalkeen, kouluruuasta huolimatta! Sokerimurot nostattavat verensokerin nopeasti ylos, mutta laskevat sen yhta nopeasti myos alas, ja sitten on taas jo nalka... ja kierre jatkuu. Sen takia olisi hyva olla valmiina "kunnon ruokaa" tai ainakin jotain muuta kuin muroja, mehuja, kekseja tai muita sokeripommeja!

Valilla lasten kanssa kannattaa olla vahan ovela, ja "piiloittaa" esim jauhelihakastikkeeseen porkkanaa ja keittoihin enemman kasviksia! Ja aina ei kannata kertoa koko reseptia, silla lapsilla saattaa olla ennakkoluuloja oudoista ruoka-aineista, eivatka nain ollen valttamatta edes halua maistaa esim smoothieta, jos kerrot, etta siina on mantelimaitoa!

Valilla teemme ruokalistat yhdessa koko perheen kanssa, lapset valitsevat esim. ma, ke ja pe iltaruuat ja vanhemmat valitsevat ti, to ja la. Nain kaikki saavat varmasti lempiruokaansa (ruuat siis valmistetaan kotona! Ei valmis-tai take away ruokia!) mutta yhdelle paivalle jatetaan pelivaraa ja tehdaan tai tilataan vaikka pizzaa! Liian tiukkakaan ei saa olla!


Salaattia, raejuustoa ja lohi/
perunakiusausta

Jauheliha/kasviskeittoa ja
taysjyvaleipaa avocadolla ja kurkulla
Karjalanpiirakkaa avocadolla, kurkulla ja tomaatilla
Punajuuripihveja kermaviilikastikkeella, bataattimuusia, parsakaalia
ja raejuustoa
Banaani/puolukkasmoothia mantelimaidolla
ja hunajalla!
 
Appelsiinia ja ruisleipaa kurkulla
ja juustolla

Valipalakeksi silloin talloin kiireessa...
                                                                      ... ja lettuja jalkkariksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti