torstai 14. helmikuuta 2013

Mita lautasella tanaan?

Taas on tullut todistetuksi, etta ilmastolla on vaikutusta siihen, mita kehomme vaatii! Taalla New Yorkissa olen syonyt taas paljon enemman salaatteja ja juonut smootheja ja vihreita mehuja. Syyna saattaa myos olla mehujen/smoothien helppo saatavuuskin, mutta onhan taalla kuitenkin paljon leudommat talvet kuin Suomessa! Vaikka pieni lumimyrakka pikaisesti kavaisikin! 

Mutta mita on ollut lautasella tanaan...


Aamupalaksi rahkaa Trail Mixilla ja appelsiini

Kotona lisailen rahkan ja trail mixin joukkoon mielellani puolukkaa tai tyrnia. Tyrni on naista se oudompi marja, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Loraus hunajaa viela sekaan, jos maistuu liian kirpakalta! 

Tyrni on marjana todellinen vitamiinipommi! Se sisaltaa 10-20 kertaa enemman C-vitamiinia kuin appelsiini, ja tyrnin flavonoidit auttavat merkittavasti C-vitamiinin imeytymista. Tyrni sisaltaa paljon myos muita vitamiineja; A-vitamiinia (tarkea ihon ja hiusten terveydelle), E:ta, K:ta ja B ryhman vitamiineja.

Salin jalkeen vihrea mehu, spirulinalla tehostettuna!
 Spiruliina on huippu kasvisperainen proteiininlahde!

Spirulina sisaltaa huikeat 60-70% proteiinia. Se sisaltaa myos kaikki tarvittavat aminohapot, mika tekee siita taydellisen proteiinin. (tama on harvinaista kasviperaisissa proteiineissa! Myos kvinoa sisaltaa valttamattomat 9 aminohappoa. ) Tama mehu sopii siis oikein hyvin palautusjuomaksi salitreenin jalkeen!

Spirulina on hyva valinta myos kasvissyojille, silla se sisaltaa paljon B12 vitamiinia, jota on hyvin vaikea saada muista kasvikunnantuotteista. Se sisaltaa myos paljon rautaa, kalsiumia, magnesiumia seka vitamiineista, B:n lisaksi, A, C, D ja E vitamiinia.


Runsas salaatti avocadolla!
Vihreista kasviksista kirjoittelinkin jo tarkempaa postausta. Avocado on mun suosikki hedelma (avocado luokitellaan hedelmaksi!), ja laitankin sita melkeinpa joka salaattiin! Turha pelata avocadon kaloreita, silla keho tarvitsee myos hyvia rasvoja! Avocado antaa myos smootheille kermaista makua, ja sopii hyvin jopa leivontaan!


Ja salaattia "kvinoa/bataatti -pihvin" ja mozzarellan kanssa
...sivussa vahan hummusta!

"Kvinoa/bataattipihvin" ostin Whole Foodsista (kotona ei ollut enaa ruuanlaittotarvikkeita, mutta salaatin tein itse). "Pihvi" on helppo lammittaa uunissa tai pannulla ja siivu mozzarellaa paalle! Tata "pihvia" taytyy kokeilla tehda sitten kotona, kun on oikeat ruuanlaittovalineet! Iltapalana mustikoita ja pala raakasuklaata. Olipas tamakin hyvaa... :)

Kvinoa sisaltaa 14-18grammaa proteiinia! Eli kasvisruokavaliollakin oikein koostettuna saavutetaan tarvittavat proteiinit! :)

4 kommenttia:

  1. Nämä siun ruokakuvat ovat aina yhtä inspiroivia ja mahtava esimerkki siitä, että myös terveellinen voi olla maukasta! :)

    Voi kuika ikävöinkään Whole Foodsia...Suomeen samanmoinen, kiitos!

    Hyvää ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna :)

    Totta, sielta loytyy kaikki! Kiitos samoin!

    VastaaPoista
  3. Miten voi käyttää avocadoa leivonnassa? Joku esimerkki resepti? :)

    VastaaPoista
  4. Mulla on pari raakakakku-reseptia, joihin tulee avocadoa! Ja sit mun lemppari suklaamousseen tulee kanssa! Voisinkin tehda pitkasta aikaa kakun ja jakaa sen sit teidan kanssa! :) vaikka myohaisena Ystavanpaiva kakkuna ;)

    Hyvaa Ystavanpaivaa!

    VastaaPoista