maanantai 25. helmikuuta 2013

Mita tanaan syotaisiin?

Aina valilla iskee hetkia, jolloin ei tule mitaan reseptia mieleen... samat ruuat pyorivat viikosta toiseen. Lohta, kasviksia, salaattia, keittoja... vain eri versioilla. Onko tuttu tunne?

Pari paivaa sitten paatin kauppalistaa tehdessa, ostaa jotain raaka-ainetta, jota en ole valmistanut pitkaan aikaan... Hetken mietinnan jalkeen listalle nousi valkoinen kala. Valkoinen kala ei yleensa maistu lapsille ruotojen takia... Ja siksi yleensa teenkin paljon  lohta. Se on niin helppoa laittaa vain uuniin kypsymaan tai tehda keitto. 

Kaupan kalatiskilta loytyikin ihania, lahes ruodottomia kuhafileita! Myos siikaa ja turskaa oli tarjolla, mutta kuha houkutteli talla kertaa eniten! Fileiden paalle ripottelin vain suolaa, mustapippuria ja sitruunaa, ja sitten paistoin pannulla oliivioljyssa. Tasta ei ruuanlaitto paljon helpommaksi mene! 

Kuhafileiden seuraksi tein kermaviilikastikkeen. Kermaviilin sekaan vain silputtua tuoretta minttua, sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria. Ja hetkeksi jaakaappiin maustumaan. 

Kuha kuuluu vaharasvaisiin kaloihin (rasvaa noin 1%), ja se sisaltaa kaikkia tunnettuja vitamiineja, C-vitamiinia lukuunottamatta. 
Vahan jai kuhafile salaatin ja kermaviilikastikkeen alle piiloon...
Siella se kuitenkin on! :) Oli oikein hyvaa, kannattaa rohkeasti testailla
eri kalalajeja!

P.S. Kaykaa kurkkaamassa KiitosNamasten blogi, siella juttua Health Coachingista ;) ja muitakin kivoja juttuja Nycista ja mielenkiintoisista ihmisista! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti