torstai 7. helmikuuta 2013

Eating out... and still be Healthy? Possible?

Kylla! Kaikki on vain omista valinnoista kiinni; tilaatko burgerin tupla juustolla ja ranskalaisilla, vai ruokaisan salaatin tai kalaa/lihaa kasviksilla... Rasvaiset paaruuat ja makeat jalkiruuat useasti syotyna, nakyvat ikava kylla helposti vyotarolla... Ravintolaruokiin laitetaan viela enemman suolaa, oljyja, voita ja kermaa kuin mita kotona kayttaisi. Jos siis syot usein ravintolassa, on entista tarkeampaa kiinnittaa huomiota siihen mita syot kotona!




Mutta mita sitten tilata ravintolassa,  jos joutuu usein esimerkiksi tyon puolesta lounastamaan/illastamaan asiakkaiden kanssa? 

Jos saat itse valita ravintolan, niin kannattaa valita paikka, jossa tiedat, etta on mahdollista syoda "kevyemmin". Valitse ruokaisa salaatti esimerkiksi kanalla tai lohella, ja kastikkeen voi aina pyytaa sivuun. Nain voit itse annostella kuinka paljon kastiketta haluat laittaa. Ravintolaruuat kun usein "uivat" kastikkeissa, ja nain ollen lisaa energiamaaraa huomattavasti! Kevyestakin ruuasta tulee helposti kaloripommi! Esimerkiksi Ceasar salaatti ei kuulu keventajan ruokalistalle!!

Jos mennaan pitkan kaavan mukaan, niin alkuruokana tai lisukkeena kannattaa tilata salaatti/kasviksia tai keitto, mutta unohda leipakori! Terveellisilla kasviksilla vatsa tayttyy sopivasti ennen paaruokaa, ja muistathan, etta lautasta EI ole pakko syoda tyhjaksi jos vatsa on jo taynna! Jalkiruokia syo vain kohtuudella, ja aina voit pyytaa pienempaa annosta tai jakaa kaverin kanssa! 

Grillattu kana-tai kalafilee ovat myos hyvia vaihtoehtoja esimerkiksi uunikasviksien kanssa. Ranskalaiset ja muut uppopaistetut lisukkeet on hyva jattaa tilaamatta, varsinkin jos syot ulkona usein! Arkena ruokajuomaksi riittaa hyvin vesi. Alkoholista ja limsoista kertyy helposti extra sokeria ja energiamaara kasvaa... 

MUTTA! Jos kayt ravintolassa harvoin tai vain silloin talloin, niin tilaa sita mita mielesi tekee, ja unohda kaloritaulukot! Ruuasta saa ja pitaa nauttia! 80-90% kun syo terveellisesti, niin tilaa jaa myos pikku herkutteluun! :)

Roasted Carrot and Avocado Salad was a fulfilling and a healthy meal!
@ABC Kitchen Nyc

Yes! It's all about choises you make; are you having a burger with double cheese and fries, or a fulfilling salad or filet of fish/meat with some veggies! Fatty meals and sugary desserts eaten too often and "love handles" are there... Restaurant foods contains much more oils, butter and creams as we would use at home! So if you eat out often, make sure that its going to be healthy what you eat at home! You are what you eat...

So what to order in the restaurant, if you need to eat out because of your work?

If you can choose the restaurant, choose something you know, that there will be healthier options too. Choose a fulfilling salad with fish or meat, and you can always ask to have dressing a side! Then you can add the dressing as much/less you want! Some healthier foods becomes so much heavier, if its "swimming" in the sauce/dressing! Ceasar Salad is NOT for someone who wants to eat light!!

As a starter or side dish, you can order green salad/ veggies or soup. With healthy green you will feel fuller before hitting the main course. And remember, that you don't need to empty the plate, if you are feeling full!!

Grilled chicken or fillet of fish is a good too, but skip the fries, and order some extra veggies instead! Have just some water with your food, or you can always ask some lemon with it. Alcohol and soda can be full of sugar and have desserts only in moderation!!

BUT!! If you go out only rarely, order what ever you feel like having and don't think about calorie charts! You can and have to enjoy what you are eating! When you eat 80-90% healthy, there's a bit room to have some treats too! Everything in moderation! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti