lauantai 16. helmikuuta 2013

Koyhan miehen evaat?

Valilla on hyva tyhjentaa ruokakaapit oikein kunnolla, improvisoida ja tehda mita kaapista loytyy. Mita siis tehda kun kaapista loytyy vain 1 bataatti, pussi taysjyvariisia, tonnikalaa, pakasteparsakaalia, 1 tomaatti, 1/4 avocadoa ja hummusta? Well... Huippu lounas! :) Ei muuta kuin riisit kiehumaan ja bataatti ja parsat uuniin! :)



Taysjyvariisi on hyvaa vaihtelua kvinoalle, ja huomattavasti parempi vaihtoehto kuin tavallinen valkoinen riisi. Taysjyvariisin vitamiini- ja kivennaisainepitoisuus on moninkertainen tavalliseen riisiin verattuna, koska siina on tallella jyvan tarkeimmat osat, jyvan uloin alkiolehti seka alkio vitamiineineen ja kivennaisaineineen.

Bataatissa on runsaasti A, C ja B6 vitamiineja, seka kalsiumia etta magnesiumia. Ja koska sen kuitupitoisuus on suuri ja GI indeksi (77, keskiverto) on hieman matalampi kuin muilla juureksilla, se pitaa verensokerin tasaisempana. (GI indeksi= talla kuvataan hiilihydraattien imeytymisnopeutta. Suuri glykemiaindeksi tarkoittaa sita, etta verensokeri nousee nopeasti jolloin vereen vapautuu paljon insuliinia. Pieni glykemiaindeksi sita vastoin kertoo tasaisemmasta ja vahaisemmasta vaikutuksesta verensokeriin. Esimerkkina; hummus 8 (huippu matala), cornflakes 112 (huippu korkea), perunamuusi 102 (korkea). Ja maultaan bataatti voittaa perunan 6-0! 

Itse tykkaan tehda bataattia uunissa, sekoitettuna vaikkapa porkkanan, parsakaalin ja kesakurpitsan seka oliivioljyn ja yrttien kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti