keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Juoksu, Jooga & Paivan Asana

Ma en voi olla tarpeeksi hehkuttamatta joogan hyodyista. Mulle se on ihan must, silla sen avulla saan pidettya kehon ja lihaksiston kunnossa. Juoksu jaykistaa lihaksia niin paljon, varsinkin pidemmat lenkit. Joogan avulla, mun niska/hartiavaivat ovat myos vahentyneet. Keho on myos mun tyovaline, josta on siis pidettava hyvaa huolta!

Jooga-tunneista, mun suosikki on lempea hot jooga. Kevyt lampo auttaa lihaksia avautumaan (sali on noin +30c). Tunti on vinyasa tyylinen eli liike jatkuu hengityksen mukaan, valilla pysahdytaan myos asanoihin. Tunti on kevyt (asanoissa tosin huomaa kankeuden), joka on kiva tehda vaikka kovemmankin treenin jalkeen. Itse tykkaan kayda joogassa iltaisin. Sen jalkeen on ihana vain rentoutua ja laittaa ajoissa nukkumaan. Olenkin huomannut, etta unen laatu on parempi joogan jalkeen. Tunnin jalkeen on ihanan raukea olo. Tunti sopii hyvin myos aloittelijoille.  

Mun lempiliike on Urdhvadhanurasana, suomeksi ihan vaan silta.



                                   Urdahvadhanurasana
                                                          (Upwards Bow Pose or Wheel Pose)

The key is the correct use of the feet, keeping back muscles soft and activating the full length of the spine. It tones the front of the body, lengthens the front thighs, opens the chest and shoulders, and develops the feet, hands and arms. 

And how to do it?

From your back, with feet tucked in, hands palms-down under the shoulders, straighten the arms and raise the trunk up, arching the spine deeply and fully. Keep the hands and feet strong, stable and even. Use the Ujjayi breathing.

I can highly recommend yoga and the benefits of it. For me it's a must, it makes my body and muscles long and relaxed, especially cause running makes my body so stiff (especially long runs!). Yoga helps with my neck/shoulder problems as well, it relieves the tension. My body is my "working tool" so I need to take good care of it! 

From yoga classes, my favorite one is an easy hot yoga. This class is in mild temperature (+30c) . The heat helps the muscles to relax and open. This class is great for beginners as well. After the class  I feel so great :)

3 kommenttia:

  1. Munkin mielesta paras aika joogalle on illalla kun ei tarvitse hirveasti tehda mitaan sen jalkeen, koska joskus mun hotjoogatunnit on niin rankkoja etta en vaan jaksa tehda mitaan sen jalkeen. Ja nukun kuin tukki iltatunnin jalkeen ja aamullakin heraan erikoisen virkeana jo ennen heratyskelloa. Viime aikoina kun olen ollut vapaalla niin paljon arkipaivisin olen kuitenkin kaynyt iltapaivatunnilla ja kylla siina menee hetki ennen kuin tokenee siita fyysisesta rasituksesta ja jaksaa kayda paivan toimien kimppuun.

    Ma en tykkaa sillasta ollenkaan! Se on ehka kaikista epamukavin asana mulle. Tykkaan kuinka se venyttaa selkaa, mutta ei se mukava ole sitten ollenkaan. Mutta toivottavasti tassa kehittyessa sekin alkaa helpottua... Mun lemppari on ehka dancers pose... Se nayttaa niin kivalta!

    VastaaPoista
  2. Dancers pose on kylla kanssa kiva... joinakin paivina menee hyvin, ja toisina taas ei tasapainoa meinaa millaan loytya... :)

    VastaaPoista
  3. Jalat pitää olla eteenpäin :)

    VastaaPoista