torstai 16. toukokuuta 2013

Paivan lenkki & Coconut Water, "Fluid of Life"

Eihan sita voinut vastustaa lenkkipolun kutsua nain kauniina paivana... Ihan kevyesti juoksentelin HCR:n maastossa,  kaunista luontoa fiilistellen ja kuviakin rapsin sielta sun taalta. Lenkki tosin venyi suunniteltua pidemmaksi (reilut 12km), kun en ihan pysynyt kartalla. Jossain vaiheessa eksyin HCR:n reitilta... en muista HCR:lla nahneeni hevosia, tai sitten juoksin niin sumussa... muutama kilometri lisamatkaa, mutta mikas siina oli nain kauniilla saalla juostessa :) 



Kookosveteen tutustuin ensimmaista kertaa vasta jenkkeissa. Kevat detoxilla muutama vuosi sitten yhtena mehuna oli juuri kookosvesi. Tykastyin heti makuun (Organic Avenue), mutta pian huomasin, etta eri valmistajien juomissa on maku eroja. Ja kookosvesi kannattaa juoda ehdottomasti kylmana!

Jenkeissa kookosvetta myydaan lahes joka kadun kulmassa, ja senpa takia kannattaakin ostaessa aina katsoa sisallysluettelo. Joihinkin kookosvesiin on saatettu lisata sokeria makua parantamaan ja varsinkin "maustetuissa" kookosvesissa (esim mango/persikka tai ananas) onkin usein huimasti enemman sokeria. ( Naturellissa on vain 1,2gr sokeria, kun taas "maustetussa" on usein 15gr tai enemman). Jos tarkkailet painoasi, niin kannattaa pysytella naturellissa, maustetut vedet kerryttavat nopeasti sokerin saantia!




Kookosvesi on taysin luonnonmukainen palautusjuoma, joka sisaltaa luonnostaan mineraaleja, vitamiineja, aminohappoja ja se korjaa hyvin kehon nestetasapainoa juuri kovan rasituksen jalkeen. Kookosveden palauttava vaikutus tulee nimenomaan hiilihydraateista, vitamiineista ja kivenaineista, silla proteiinia se ei sisalla juuri ollenkaan. Kookosvesi tukee maksan ja munuaisten toimintaa, puhdistaa elimistoa ja pitaa ylla ja palauttaa ihanteellisella tavalla nestetasapainoa. Kookosvesi on elektrolyyttiselta koostumukseltaan veren kaltaista ja se sisaltaa myos paljon mm. fosforia, natriumia, kalsiumia, magnesiumia seka C-vitamiinia. 

Useiden tutkimuksien mukaan kookosvesi sisaltaa huomattavasti enemman potassiumia kuin urheilujuomat, mutta vahemman tarvittavia suoloja. Sen takia pitkakestoisissa treeneissa kookosveden sekaan olisikin hyva lisata hieman hyvalaatuista suolaa. Itse tykkaan juoda kookosvetta joogan tai juoksulenkin jalkeen. Janojuomana juon vain vetta!


Kookosvesi auttaa myos mm. suolen toimintaan, nopeuttaa myrkkyjen poistumisessa kehosta, helpottaa ravintoaineiden imeytymista ja auttaa myos painon hallinnassa.

Natural kookosvesi sisaltaa vain vahan sokeria (1,2gr) ja paljon vitamiineja
ja kivennaisaineita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti