lauantai 4. toukokuuta 2013

Aurinkoinen paiva "helli" juoksijoita :)

Vuoden ensimmainen  1/2 maraton taittui, ei-niin-mahtavissa fiiliksissa, mutta ihanan aurinkoisessa saassa! Innokkaita juoksijoita oli todella paljon, ja vahan meinasi jo olla tungosta Stadionilla tavaransailytyksessa ja vessajonoissa. FB:ta ja Instagramia seuranneet tietavatkin jo, etta ajallisesti mun matka sujui hyvin, mutta olotila matkan aikana oli kaikkea muuta kuin hyva...


Valmiina lahtoon Tanjan ja Lindan kanssa :)

Alusta alkaen mun vatsa oli tosi kummallinen, ja jo viiden kilometrin kohdalla jouduin ottamaan ensimmaisen geelin. Onneksi mulla oli koko matkan ajan oma vesipullo mukana, joka just riitti koko matkalle. Alkuvauhti oli "ehka" pikkuisen liian kova (4.30min/km), mutta porukan mukana sita jotenkin innostuu. Tama tosin sitten kostautuu... pitaisi aina malttaa lahtea alusta asti juoksemaan sita omaa vauhtia...

Kymppiin asti matka taittui kuitenkin ihan ok noin 4.45min/km vauhtia, kunnes sain ihan kamalia vatsakramppeja ja hengitys alkoi lyhentya ja vaikeutua. Hiljensin vauhdin noin 5.20-5.30min/km ja yritin tasoittaa hengitysta, otin geelin ja join vetta... kavelykaan ei ollut kaukana. 14km kohdalla alkoi vahan helpottaa, ja sain kiristettya vauhtia noin 5min/km. Tassa vaiheessa nautinto juoksemisesta oli kuitenkin kaukana ja odotin vain kuumeisesti maalia...

Vaikka aika olikin hyva, mika oli todellinen yllatys, niin itse koen, etta juoksusta jaa "parempi maku suuhun" silloin, kun siita pystyy kunnolla nauttimaan. Totta kai sita aina vahan salaa haluaa parantaa aiempia ennatyksiaan, mutta paras fiilis tulee siita, kun juoksu kulkee oikein kunnolla ja askel lentaa!

Aika jai mun omasta ennatyksesta vaivaiset 20sec., mutta viimekertaista HCR aikaani paransin pari minuuttia! Ja sain mitalinkin... niin kuin kaikki muutkin juoksijat:) Ja kiitokset kaikille kannustajille. Tosi hienoa, etta niin moni oli lahtenyt matkanvarrelle kannustamaan :) Siita saa hyvat tsempit ja jaksaa painaa ne viimeisetkin kilometrin, vaikka kuinka jo lopussa vasyttaakin! Ensi vuonna uudelleen...Kannattaa aina ottaa lamminta vaatetta tapahtumiin mukaan. Tanaankin, vaikka oli muuten lammin paiva, niin juoksun jalkeen tuli tosi kylma. Onneksi oli tuulihousut, vaihtopaita ja lammin takki mukana.

Nyt saunanlampoon rentoutumaan ja leffailta! Ehka jotain olis hyva syodakin, vaikka olo ei vielakaan ole kovin hyva... No mutta, kylla se tasta! Positive thinking :) Seuraavaa juoksua odotellessa...


14 kommenttia:

 1. Hyvä,että selvisit maaliin asti vaikka olo ei ollutkaan hyvä!!

  Ite juoksin vahingossa tnää puolmaran... ja parempaan aikaa ku ikinä :p

  VastaaPoista
 2. Tiukkaa teki, mutta sisulla maaliin :)

  Hienoa, siita se lahtee :)

  VastaaPoista
 3. Hieno mitali!! Vaikeuksien kautta voittoon! Onnea hienosta juoksusta!!! Tosi hyvä aika kertakaikkiaan, vaikka ei ihan putkeen ole mennytkään fiilis. Mutta hienoa, nyt lepoa ja venyttelä ja vanuttelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hansu :)

   Tosi hyva meininki oli kisapaikalla, ja olin niin positiivisesti yllattynyt, kuinka moni oli lahtenyt kannustamaan :) Paikat mulla on ok, eika jaloissa tunnu edes kankealta... uutta juoksua odotellessa :)

   Poista
 4. Onnea! Mahtava aika! Toivotaan, etta vatsa alkaa olla kunnossa...Mukavaa sunnuntainjatkoa!
  s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :)

   Elama voittaa jo! Kiitos samoin :)

   Poista
 5. Moikka Heidi!
  Upea aika, vaikka matka olikin vaikeuksien täyttämä! Toivottavasti sinulla oli eilen hauska päivä Stadikalla! Tänä kesänä puolikkaan ennätys tulee varmasti paranemaan, kun kohdalle sattuu hyvä päivä. Esimerkiksi syyskuussa juostavan Espoon rantamaratonin (myös puolikas tarjolla) reitti on nopea eikä reitillä ole samanlaista ruuhkaa kuin HCR:n alkukilometreillä. Mikä sinun seuraava tavoite on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!

   Mulla on seuraavaksi Paavo Nurmen puolikas kesäkuussa ja sitten Tukholma syyskuussa... + muutama lyhyempi matka. Miten sulla meni eilen? Ihan huikea tunnelma kyllä oli :)

   Poista
  2. Hyvin meni! Viimesyksyinen ennätys parani melkein kolme minuuttia ja aika oli 1:45:24 - pari minuuttia alle oman tavoitteen. Juoksusta ja koko tapahtumasta jäi tosi hyvä fiilis! Nyt urheasti kohti ensimmäistä maratonia elokuussa HCM:lla :)

   Poista
  3. Tosi hyva :) Tsemppia maratonille :)

   Poista
 6. Paljon onnea hienosta ajasta!! :) Oli kyllä upeat puitteet juosta eilen!! Ja hienosti kirjotettu - vaikka tottakai hyvä aika pistää hymyilemään, niin onhan ne kevyen askeleen ja flow-tilan juoksut aivan omaa luokkaansa fiiliksen kannalta! ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Hanna!

  Miten teillä meni? Ihan mieletön tunnelma oli Stadikalla :)

  VastaaPoista
 8. Onnea hienosta juoksusta! Toivoisin, että tekisit oman kirjoituksen liittyen kookosveteen, jota kerrot usein käyttäväsi. Olisi kiintoisaa kuulla syitä miksi olet valinnut juuri sen palautusjuomaksi. Olen lueskellut viime aikoina paljon aiheeseen liittyvää ja selkeästi mitään tieteellistä näyttöä kookosveden toimivuudesta en ole löytänyt. Olet kuitenkin ravitsemuksen ja liikunnan ammattilainen, joten ajatuksesi aiheesta kiinnostavat kovasti.
  -Jelia

  VastaaPoista
 9. Kiitos Jelia :)

  Kiitos vinkista, tasta taytyykin tehda oma postaus :)

  Heidi

  VastaaPoista