torstai 6. maaliskuuta 2014

Raikas Keväinen Raakakakku


Sateinen ja harmaa sunnuntai on hyvä päivä testailla uusia reseptejä. Viime sunnuntaina teki mieli jotain raikasta, keväistä ja sopivan makeaa. Appelsiinit ovat tällä hetkellä vielä ihanan makeita ja niitä olikin pöydällä sopivasti juuri kaksi odottamassa syöjäänsä. Appelsiinien kaveriksi pääsi tällä kertaa makeat kuivatut mulperit. Makeutuksen kakku saikin juuri mulpereista ja taateleista, eikä hunajaa tarvittu ollenkaan. 

Pohjaan laitoin sekoituksen pähkinöistä, joita sattui löytymään kaapista. Pekaani- saksanpähkinä ja manteli olikin hyvä combo. Sekaan vielä muutama taateli, mulpereita ja suolaa. Nam. Pelkkää pohjaa voisi syödä jo ihan näinkin :) Herkkävatsaisen kannattaa liottaa pähkinät, sillä se auttaa ruuansulatukseen. 

Täytettä tein vaihe vaiheelta maistellen ja lisäillen pikku hiljaa raaka-aineita. Uutuutena tässä kakussa on banaanijauhe, jonka sain testiin CocoVin illasta. Banaanijauhe on punaisesta, Ecuadorilaisesta banaanista kuivattua banaanijauhetta. Se sisältää paljon mm. beta-karotenia, kaliumia, B6 sekä C-vitamiinia. Voit tehdä kakun hyvin myös ilman tätä, mutta lisää sitten hieman enemmän psylliumia, joka sitoo kakkua ja estää lässähtämisen. Täytteeseen kannattaa lisätä myös hieman appelsiinin kuorta, oman maun mukaan, joka korostaa makuja entisestään. 


                               Keväinen Raakakakku

                                                                         Pohja:

                                                                 1 dl Manteleita
                                                       1/2 dl Pekaanipähkinöitä
                                                        1/2 dl Saksanpähkinöitä
                                                             3-4 Medjool Taatelia
                                                              1/2 dl Mulpereita
                                             Ripaus Suolaa (käytin Kalaharin suolaa)

Pyöräytä ainekset monitoimikoneessa, mutta jätä seos murumaiseksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vinkki! Laita leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja klikkaa reuna päälle.

                                                                         Täyte:

                                                           2 kuorittua Appelsiinia
                                                             +Appelsiininkuorta
                                                            noin 1/2 dl mulpereita
                                               pieni kourallinen Cashewpähkinöitä
                                                          1/3 kuorittua sitruunaa 
                                                            4-5 Medjool Taatelia
                                                    1/2 dl Kookosöljyä (sulatettua)
                                                        reilu rkl Banaanijauhetta
                                                          reilu rkl Psylliumkuitua 
                                         (tämä sitoo kakun, eli estää lässähtämisen!)
                                                            1 tl Luonnonvaniljaa
                                                                 ripaus Suolaa

Blendaa kaikki ainekset keskenään vaahdoksi. Kaada pohjan päälle ja koristele. Tässä siitepölyä, mulpereita ja kookoslastuja, jotka murustelin pienemmiksi hiutaleiksi. Laita kakku pakkaseen jähmettymään. Säilyy hyvin myös jääkaapissa. Kahvin sijasta voit tarjoilla "sienikahvit" esimerkiksi Four Sigma Foodsin Maitake- sienistä :) 

P.S Lauantaina maaliskuun 29.päivä kello 10-13.30, vietetään Kaapelitehtaalla taas hyvinvointipäivää, ja tällä kerralla tehdään raakakakkuja! Kurssilla opit; mitä on raakaruoka, opit itse valmistamaan raakakakkuja ja saat paljon vinkkejä raakaruokailuun. Kaikki kakut ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Alkuun vedetään hiki pintaan kahvakuulalla :) Hinta 55€, ilmoittautuminen ja lisätietoja heiditainio@aol.com



Rainy Sundays are great days to bake and try some new recipes. Last Sunday I made a raw cake with orange and mulberries. I wanted something fresh, colorful and tasty with a twist of a coming spring. 

4 kommenttia:

  1. Nam! Tein itse viime lauantaina mansikkaista raakakakkua, joka on mun lemppari. Tulevana viikonloppuna pitääkin testata tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maikku,

      Mansikkakakku on myos ihanaa <3, mutta tama tuo kivaa vaihtelua ja on kivan raikas. Kannattaa laittaa reilusti appelsiininkuorta. Lauantaiksi yritan ehtia postata eilisen suklaakakun, joka oli myos herkullinen- ehka oma taman hetken suosikki! Suklaa on aina suklaa…

      Heidi

      Poista
  2. Appelsiiniset raakakakut ovat omasta mielestäni niitä parhaita. Herkullinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmaista kertaa tein, tai edes maistoin appelsiinilla! Aivan ihanaa, ja suklaa combo ehka vielakin parempi :) Yritan ehtia viela illalla laittaa senkin reseptin jakoon. Mukavaa viikonloppua Outi :)

      Heidi

      Poista