tiistai 25. maaliskuuta 2014

Peanut Butter Protein Bars



Pitkästä aikaa tehtailin jälleen proteiinipatukoita. Kätevä välipala on the go ja varmasti tietää, mitä patukat sisältävät ja ennen kaikkea mitä suuhunsa laittaa. Kaupan patukoissa kun on lähes aina jotain ylimääräistä. Kannattaakin olla tarkkana patukoita valitessa ja tutkia raaka-aineluetteloa. Monesti "terveellisenäkin" mainostettu patukka voi olla aivan jotain muuta- välipalakekseistä puhumattakaan. 

Nämä patukat onnistuivat mielestäni hyvin- vielä paremmin kuin aiemmilla resepteilläni, jotka löytyvät sivupalkista resepti-osiosta. Massasta tuli sopivan jämäkkää, joka ei murentunut ollenkaan käsiin. Suklaakuorrutteen voi siis hyvin jättää pois, jos haluaa kevyemmän version.

                              Peanut Butter Protein Bars

                                        1 dl Puhdistamon Suklaa Proteiinijauhetta
                                           1 dl luomu Mysliä ( seassa pähkinöitä)
                                                           1 dl Mantelijauhoja
                                         1/2 dl Maapähkinävoita (Bionan luomu) 
                                                           3 Medjool Taatelia
                                                          2 rkl Chiansiemeniä
                                                     Ripaus Kalaharin suolaa
                                           Noin 1/2 dl vettä ( tiivistää taikinan)

Blendaa kaikki ainekset tehosekoittimessa. Painele massa muotteihin tai vaikka pakasterasian pohjalle. Ripottele päälle muutama goji-marja. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet raakasuklaan.

                                                            Suklaakuorrute:

                                                          1/2 dl Kaakaovoita
                                                          1 tl luomu Hunajaa
                                                      reilu rkl Raakakaakaota
                                                        1/2 tl Premium Macaa
                                 1/2 tl Four Sigma Foodsin Siberian Ginsengiä
                                                                    Kanelia
                                                           Kalaharin suolaa

Sulata kaakaovoi ja luomu hunaja vesihauteessa. Lisää seokseen muut raaka-aineet. Levitä kuorrute patukoiden päälle ja laita patukat jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa. (Raakasuklaa sulaa helposti käsiin, mutta säilyy hyvin myös on the go, jos käärit patukan folioon) 




Suklaakuorrutteeseen laitoin Four Sigma Foodsilta testiin saamaani Siberian Ginsengiä, joka mm... 

"As an adaptogen, ginseng increases resistance to physical, chemical and biological stress, boosts energy levels and builds general vitality. It may enhance the immune system against flu and the common cold, and help to fight diabetes. If taken regularly, ginseng can help to overcome erectile dysfunction, and enhance libido and sexual performance. Some studies indicate that it even speeds up the development of reproductive organs.
Some of ginseng’s components mentioned above offer multiple benefits, such as central nervous system effects, a neuro-protective effect, immune modulation, anti-cancer effects and more. Ginsenosides in particular have antioxidant, anti-inflammatory, anti-apoptotic and immune-stimulant properties." - Four Sigma Foods

Maku on aika vahva, eli laita aluksi vain hieman. Näihin patukoihin laitoin vain 1/2 tl. Hunajan makeus sopii hyvin joukkoon.

Myös maca on vahva adaptogeeni, joka auttaa vähentämään kortisolin vaikutusta lisämunuaisiin, jota aiheutuu mm. stressistä, sairauksista, raskaasta treenaamisesta tai muuten kiireellisestä elämäntyylistä. 





4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Annieveliina,
      Maistui myös oikein hyvältä. Kannattaa testata :)

      Terveisin Heidi

      Poista
  2. Ihan mielettömän herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista