sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Fuel for My Body



                                                "Let the food be thy medicine
                                                   And medicine be thy food"

                                                                                                                          - Hippocrates

Aikakauslehtien ja mediaviidakossa moni on eksyksissä, eikä enää tiedä, miten nyt pitäisi syödä, mitä välttää jne. Eilen suositeltu juttu onkin tänään big no no. Vähemmästäkin menee pää pyörälle... Sen sijaan, että lähdet täysillä mukaan jokaiseen "villitykseen", yritä poimia joukosta ne itsellesi sopivimmat jutut. Opettele kuuntelemaan kehoasi ja löydä ne juuri sinulle sopivimmat jutut.

Alle kokosin teille inspiraatioksi, ei paineeksi, aamupaloja, välipaloja ja lounaita omasta ruokavaliostani. Nämä ovat kulmakiviä päivittäisessä ruokavaliossani. Näillä eväillä jaksan ja voin hyvin, tunnen itseni vahvaksi ja energiseksi. 

Ruokavalioni on hyvin kasvispainoitteinen; paljon kasviksia, vihanneksia ja marjoja, joista teen ravitsevia smootheja ja mehuja, mutta syön paljon myös kalaa, joskus kanaa ja silloin tällöin (tosin harvoin) myös punaista lihaa. Usein kehoni kaipaa bataattia, kvinoapastaa ja riisiä- varsinkin silloin kun kulutus on kovempaa. Sillon tällöin menee myös pala leipää. 

Herkuttelen raakaherkuilla, mutta en kieltäydy kylässä ihanista itseleivotuista herkuista tai silloin tällöin korvapuustista tai palasta juustokakkua (enkä koskaan kanna omia eväitä juhliin tai kylään!!). Ystäväni kysyi eilen syönkö koskaan "tavallista suklaata". Kyllä syön, mutta harvoin. En halua asettaa itselleni kieltoja- tiedän mitä kehoni kaipaa ja mitkä ruuat saavat minut voimaan hyvin. Joskus pala Fazeriinaa voi tosin olla juuri se, mitä sillä hetkellä tarvitsen. 

Aamupaloja...

1. Itsepuristettu mehu & kananmuna 2. Tuorepuuro 3. Kaurapuuro extra proteiinilla 4. Marjasmoothie












Välipaloja...

1. Itsetehtyä proteiinipatukkaa (uusi päivitetty resepti huomenna blogissa) 2. Vihersmoothie 3.Marjasmoothie 4. Chiapudding






Lounaita...

1. Lämmin lautanen kasviksilla ja tempeh'llä + avocado 2. Munakas & vihersmoothie
3. Parsaa & tiikerirapuja 4. Lämmin salaatti parsalla ja halloumilla



6 kommenttia:

  1. Ihana inspiraatiopostaus! Sun ruokavalio näyttää pitkälti omalta ihanneruokavalioltani sillä erotuksella, että multa jää usein se ulkoasun viimeinen silaus väliin. Uskon, että terveellisen ruuan syömisestä tulee entistäkin parempi mieli, jos vielä vähän satsaa ruuan ulkoasuun! Värit kunniaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiinuska :)

      Itse uskon myös siihen, että värillä on väliä ja se houkuttelee myös syömään! Mitä värikkäämpi, sen parempi :) asettelen ruokanani myös kauniisti, joka tuo sen viimeisen silauksen.

      Heidi

      Poista
  2. Aivan loistava postaus,tällaiset ovat kivoja kun on konkreettisesti esillä ja vielä raaka-aineet luetteloitu :) Oma ruokavalioni koostuu melkolailla samoin elementein. Tosin kyläreissuille joskus on pakko omia eväitä raahata tai sitten juon pelkkää kahvia,koska ruokavalioni on ehdottoman gluteeniton. Se kyllä toisinaan harmittaa, mutta terveyden kannalta on pakko :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Allergiat ovat tietenkin asia erikseen! Tarkoitin lähinnä, etten kanna tonnikalapurkkeja ja raejuustoa mukana... Ja olen siitä onnellisessa asemassa etten kärsi allergioista. Kiva kun kommentoit :)

      Heidi

      Poista
  3. Aivan ihanat kuvat ruuista, ja varsinkin nuo lounaskuvat inspiroivat itseäni isosti. Tuo päivitetty proteiinipatukkaohje alkoi heti kyllä kiinnostamaan, pitääpä käydä vähän shoppailemassa ja päivittämässä kaappeja, ja ryhtyä sitten toimeen. Kiitos kivoista ohjeista ja kuvista, aurinkoista viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Haltiakummi,

      Mukava kuulla, että inspiroi :) kannattaa tosiaan testata proteiinipatukoiden ohjetta- oli kyllä oikein maistuvia :)

      Kiitos samoin, aurinkoista viikkoa myös sinulle :)
      Heidi

      Poista