lauantai 1. maaliskuuta 2014

Long time, no seen & arjen flow!

Kiire, kiire, kiire... joka tuntuu olevan kaikkien huulilla- ihan liian usein myös omillani. "Ei ehdi on kiire"... "Ihan kohta, odota hetki, äidillä on nyt vähän kiire..." Vielä kamalemmalta se kuulostaa näin ylös kirjoitettuna. 

Helposti stressaamme menneestä ja tulevasta, ja unohdamme sen, mikä on tärkeää juuri nyt. Kiire vaikuttaa helposti myös mielialaamme, vai voiko joku sanoa, että on iloinen ja positiivinen stressin ja kiireen alla? Ja onko oikeasti niin kiire, ettei ehdi huomata arjen pieniä iloja, vaan elämä soljuu eteenpäin samaa kaavaa päivästä toiseen?

Näitä asioita pohdiskellessani päätinkin, etten enää mainitse sanaa kiire tai siitä johtuvaa väsymysta- tai ainakaan niin usein. Kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, omia valintoja. Ajankäytön parempaa suunnittelua ja myös sen toteuttamista. Aina ei kukaan voi olla yhtä aurinkoa, mutta jo kiireen ja stressin  tiedostaminen auttaa paljon. Autoa ajaessa liikenne ei etene yhtään sen nopeammin, vaikka kuinka kiristäisi hampaitaan. Asioilla kun on kuitenkin tapana mennä juuri niin kuin on tarkoituskin. Ja mikä on tärkeintä juuri nyt? Ei eilen tai huomenna, vaan juuri tässä ja nyt. Priorisointia.

Kaikilla meillä on omat keinomme lievittää stressiä ja kiirettä. Itse viihdyn keittiössä ja ruuanlaitto on kuin meditaatiota. Mieli rentoutuu ja ajatukset pysähtyvät. Ruuanlaitto on luovaa, ainakin uusien reseptien testaaminen. Tästä päästäänkin lempiherkkuuni, chiapuddingiin, jota tein pitkästä aikaa viime viikolla. Ja voi pojat, että maistuikin hyvältä pitkän tauon jälkeen! Päälle laitoin mansikka/chiahilloa, jota olen valmistanut jo aikaisemminkin raakaleivoksien koristeeksi sekä Riikasta tuotua raakagranolaa.

Chia...

• sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia (5 kertaa enemmän kalsiumia kuin maidossa!!!), kaliumia (2 kertaa enemmän kuin banaanissa), rautaa (3 kertaa enemmän kuin pinaatissa). Proteiini auttaa mm. palautumisessa kovan treenin jälkeen. 
• sisältää hyviä omega3 rasvahappoja
• gluteeniton
• korjaa lihaksistoa ja tukikudoksia
• tehostaa kestävyyskykyä 
• imeytyy helposti ja ylläpitää kehon nestetasapainoa sen nestettä sitovien ominaisuuksien vuoksi.
Sopii hyvin niin aamu- kuin välipalaksi. Niin hyvää :) reseptin puddingiin löydät tästä. 

Näihin kiireettömiin tunnelmiin oikein mukavaa ja rentoa viikonloppua kaikille. Don't Worry, Be Happy :)


Long time no seen... Raw chiapudding! Mmmmm... So good... Especially with my home made strawberry/ chia jam and with some raw granola from Riga. You can find the recipe from here.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti