maanantai 18. marraskuuta 2013

Takaisin Joogamatolla ja Päivän Smoothie





8 viikkoa takana ilman juoksua, joogaa tai mitään, missä paino on liikaa jalan päällä ja rasittuu. Salilla olen tehnyt ainoastaan yläkroppaa ja keskivartaloa. Treenattavien kanssa ja kuulatunneilla näytän liikkeet ja tekniikan, mutta esim kuulatunneilla olen keskittynyt vain tsemppaamaan ja korjaamaan tuntilaisten tekniikkaa. Kaikenlainen hyötyliikuntakin on käytännössä ollut pannassa. Pieniä kävelylenkkejä aloin tehdä muutama viikko sitten- ihan vain saadakseni raitista ilmaa! Venyttelyäkään ei alussa suositeltu ja siksi se jäi lähes kokonaan. 

Nyt jalka tuntuu jo hyvältä ja alkaakin pikku hiljaa tuntumaan, että keho kaipaa jo ainakin syvempää venyttelyä- lähinnä joogaa. Sitä onkin ollut jo kova ikävä. Joulukuun alussa tehdään vielä toinen magneettikuvaus, jolla varmistetaan, etta luu on varmasti lähtenyt luutumaan. Toivottavasti ennen joulua pääsisin jo pienille juoksulenkeillekin. 





Tänään suunnistin pitkän tauon jälkeen lempeään joogaan, joka teki kyllä hyvää jäykälle kropalle. Salitreeni yksinään on aika yksipuolista, ja huomaan, että keho jäykistyy ilman kunnollista kehonhuoltoa- pelkkä hieronta ei riitä. Myös unen ja vedenjuonnin tärkeyttä ei vain voi liikaa korostaa. Riittävä uni palauttaa lihaksia ja riittävä neste pitää kehon nestetasapainoa yllä, joka myös vaikuttaa lihaksien palautumiseen. Nestehukka siis hidastaa palautumista. Kannattaa pitää vesipulloa kassissa mukana ja muistakaa ottaa vesipullo myös ulkokuulatunneille, vaikka janontunnetta ei kylmällä ilmalla samanlailla tunnekaan. 

Lihashuollon, oikeanlaisen ravinnon ja nestetasapainon lisäksi olen huomannut, että myös säännöllinen magnesiumin käyttö auttaa palautumiseen. Iso lasi vettä ja 2 magnesium sitraattia ennen nukkumaanmenoa. Silloin tällöin särkeviin niskoihin tai jalkoihin käytän myös tätä Better You:n Magnesium suihketta. Suoraan iholle suihkutettuna magnesium imeytyy suoraan ihon läpi verenkiertoon ja auttaa ehkäisemään kramppeja sekä suonenvetoja ja nopeuttaa palautumista. 




Iltapäivällä tein pitkästä aikaa smoothien, johon laitoin pinaattia. Banaani, pinaatti ja mustikat  yhdessä on oikein maukas combo. Joukkoon vielä mitallinen Puhdistamon proteiinijauhetta sekä mantelimaitoa/vettä. Mehiläisen siitepöly on lopussa, joten sekaan koristeeksi laitoin myös  kaakaonibsejä, jotka tuovatkin smoothieen kivaa purupintaa :) 








2 kommenttia:

  1. Sulla taitaakin olla menossa smoothie-viikot, kun niin monta kivaa ohjetta täällä nyt peräperää on :) Itseäni kovasti kiinnostaisi tuo jooga, uskoisin sen olevan minullekin jokalailla hyvä liikuntamuoto, ja eritoten kehon huoltoa sekä rentoutumista ajatellen. mutta laiskuuttani en ole saanut lähettyä naapurikaupunkiin joogatunnille... Taidanpa vinkkasta joulupukille - sitten ei olisi mitään syytä olla menemättä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, smootheja menee paivittain, ja mehulinko laulaa :)
      Smoothie on niin helppo valipala tai kiireisen aamupala, ja maistuu viela kaikille :)

      Jooga on ihanaa ja tekee keholle niin hyvaa.Suosittelen lampimasti. Pukille vaan vinkkia ;) Mukavaa viikonloppua :)

      Heidi

      Poista