torstai 21. marraskuuta 2013

Sateenkaaren Väreissä :)




















Mehuista, varsinkin niistä vihreistä, monilla on kovasti ennakkoluuloja. Siksi valmistankin niitä lähes aina, kun saamme ystäviä kylään :) Melkeinpä aina ennakkoluulot ovat karisseet ja smootheja ja mehuja toivotaan lisää, kauniisti sivulauseissa, "aamulla sellainen mehu olisi varmaan aika hyvä...". Mikäs siinä- smoothiet ja mehut kun valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti muutamassa minuutissa. Ainoa tylsä juttu on mehulingon pesu...

Vaihtelua mehuihin saat käyttämällä erilaisia kasviksia ja hedelmiä. Lapsiperheen suosikki on useimmiten appelsiini, porkkana, sitruuna ja inkiväärimehu. Mitä enemmän appelsiinia, sen paremmin se maistuu lapsille. Tuoreen inkiväärin käyttö kannattaa aloittaa maltillisesti, sillä pienikin määrä maistuu vahvasti.






Viime viikolla aivan uusiin makunautintoihin johdattelin "salaatinvihaaja-ystävämme", mies puolisen sellaisen, jolle salaatit eivät maistu sitten ollenkaan. Mutta salaatinhan voi aivan yhtä hyvin "juoda"! Vihermehuun, sellerin, kurkun, lehtikaalin ja sitruunan lisäksi laitoin myös reilusti tuoretta ananasta, joka teki mehusta raikkaan makean. Vihersmoothieen sen sijaan laitoin vihreiden+ avocadon, pinaatin ja matchan lisäksi omenaa ja makeutukseksi yhden taatelin. Hyviä olivat kuulemma molemmat, ja mieskin pyysi ostamaan lisää sitä Aloe Veraa. Niin ne ennakkoluulot karisevat. Rohkeasti vain tutustumaan uusiin juttuihin :) 



Marjasmoothien, Very Berryn, tein puolukasta, mustikoista, mansikoista, yhdestä taatelista, suklaanmakuisesta proteiinijauheesta ja mantelimaidosta /vedestä. Tämä on aika takuuvarma setti, josta ei vain voi olla tykkäämättä. 




Tästä päästäänkin kätevästi seuraaviin aiheisiin; "Kaupan mehu vs itsepuristettu" ja  "Miten ruokavalio vaikuttaa ihon hyvinvointiin?" Pysy kuulolla :) 


4 kommenttia:

  1. Mä surautin aamulla omena-appelsiini-porkkanamehun. Iso lasi mehua heti aamusta ja sen oikein tuntee kun virtapiikki iskee ;)

    Kävin muuten lpg-hoidossa polven takia ja kyllä jumit vihdoin helpotti (käsiteltiin päästä varpaisiin)! Eilen juoksin 7 km eikä tuntunut kipua, jee :) Onko lpg sulle tuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sanna,

      Ihanaa! Oikea vitamiinipommi :)

      Joo, lpg on jo Ranskan ajoilta tuttua. Auttaa tosi hyvin jumeihin. Kaytetty hoitomuoto myos painonpudotuksen tukena ja selluliitin vahentamisessa. Taytyykin ottaa taas kuviohin mukaan. Taalla Helsingissa en ole siina kaynyt.

      Heidi

      Poista
  2. Kiinnostavia aiheita kyllä tulossa :)

    VastaaPoista