perjantai 21. helmikuuta 2014

GOOD MORNING



Hyvää huomenta! Lomat on lomailtu ja paluu arkeen kävi yhtä nopeasti kuin loma alkoikin. Mikäs siinä, arkikin on kivaa :) 

Lomilla imen inspiraatioita ja ideoita omiin kokkailuihin, ja siksi lomilla onkin kiva testailla erilaisia makuja ja yhdistelmiä, joita ei ehkä itse tule ajatelleeksi. Pidän paljon myös visuaalisesti kauniista ruuista, ja siksi ihan arkenakin asettelen ruuat lautasille. Pieni vaiva, iso ilo :) Pariisin herkku-aamiaisten ääreltä oli kuitenkin mukava palata kotiin, omien mehujen ja puurolautasen äärelle.

Puuroon saat muuten kivasti lisäproteiinia, kun lisäät keittämisen loppuvaiheessa sekaan reilun teelusikallisen proteiinijauhetta. Ainakin Puhdistamon suklaanmakuinen toimii hyvin. Laitan joukkoon myös itsetehtyä mantelimaitoa, joka estää, ettei mahdollinen jauhoinen maku tule läpi. Myös chiansiemenet ja siitepöly sisältävät proteiinia. Proteiini pitää nälän loitolla pidempään ja estää makeanhimoa. Siksi sitä olisi hyvä olla joka aterialla. 


Good morning! Holidays are over, but it's great to be a home too. Good old porridge and a juice :) 


4 kommenttia:

  1. Heippa Heidi! Mitä kaikkia superfoodeja sulla on päivittäisessä käytössä? Mulla menee macaa aina kolmen viikon jaksoissa, mut nyt kiinnostais hankkia myös tuota siitepölyä. Maistuuko se millaselle? Menee vissiin ihan hyvin puuronkin joukossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura,

      Ihan päivittäisessä käytössä menee tällä hetkellä chiansiemenet ja siitepöly, ja nyt ashwagandha kuukauden kuurina (tästä tulossa pian juttua) auttaa mm.hormoonitasapainossa. Niin ja spirulinatabletteja. Muuten käytän silloin tällöin smootheihin mitä milloinkin.

      Siitepöly tuo kivaa rakeutta ja purupintaa smootheihin, ja maistuukin vielä hyvältä :) Suosittelen!

      Heidi

      Poista
  2. Ihania kuvia taas! ^Pakko muuten kysyä, että mihin käytätte macaa? Mulla on sitä pussillinen kaapissa, enkä saa sitä oikein käytettyä mihinkään, kun mun mielestä sen maku tukahduttaa rahkan/smoothien/hedelmien raikkauden. Onkohan sen syöntiin joku jippo olemassa, josta en vain vielä tiedä? Vai tottumiskysymys? :) Mun periaate kun vaan on, etten syö mitään, mikä on pahaa, niin meinaa käydä vähän köpelösti tuolle maca-pussille kaapissani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tiinuska,

      Hyvä periaate :)
      Itse en ole pitkään aikaan käyttänyt macaa, eikä maku tosiaan ole paras mahdollinen. Maca on hyvä combo kookoksen ja suklaan kanssa. Ja silloin tällöin laitankin sitä raakasuklaaseen. Smootheissa se ei mielestäni pahasti maistu läpi- ainakaan marjasmootheissa, kun laittaa paljon muuta tuoretta ja hyvää :) Testailemalla löytää ne omat suosikit.

      Heidi

      Poista