lauantai 8. helmikuuta 2014

Värillä on väliä ja väsynyt salitreeni


Aina ei kulje treeni suunnitellun ohjelman mukaan. Keho tuntuu väsyneeltä ja hyvä kun jaksaa nostaa edes tankoa. Tänään meininki tuntui alkuun juuri tältä- oliko syynä eilinen aamusta iltaan istuminen seminaarissa, harmaa ilma vai mikä? Mutta olipa syynä sitten mikä hyvänsä, niin nyt treenin jälkeen olo on taas energinen ja virkeä! Tuskin on koskaan treenin jälkeen ajatellut, että harmi kun lähdin. Ei muuta kuin menoksi :)



Silloin, kun keho tuntuu väsyneeltä tai lihakset kipeiltä on hyvä kuunnella treenissä kehoa ja olla joustava treeniohjelmassa. Oma treeni koostui tänään ylätaljasta, hyppyleuoista (video), penkkipunnerrus + vatsarutistuksista, hauiskäännöistä sekä kahvakuula- ja  vatsalihasliikkeistä. Tehokas oli tämäkin treeni, mutta muutaman liikkeen vaihdoin vähän kevyempään. Esim. leuanvedot helpotin hyppyleukoihin. Foam rollerilla kävin läpi vielä jalkalihakset, etenkin takareisille ja piriformikselle teki oikein hyvää pieni hieronta. Huomenna onkin sitten viikon toinen lepopäivä. 


Sitten smootheihin ja värikkäisiin ruokiin. Värillä nimittäin on väliä! Itse ainakin huomaan, kuinka värikäs ruoka saa jo luonnostaan hymyn huulille, kun taas "väritön" harmaa tai valkoinen ei juurikaan herätä ainakaan mielihaluja kyseiseen ruokaan. Mitä tummempi vihreä, sitä enemmän se sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita. Väripigmentit myös tehostavat toistensa tehoa. Käytä rohkeasti värikkäitä marjoja (mustikka, puolukka, mansikka...) hedelmiä ja kasviksia keskenään. Päivän vihersmoothieen meni tänään; lehtikaalia, selleriä, pinaattia, appelsiinia, avocadoa, chiaa ja spirulinaa. Improvisoi ja käytä mitä kaapista sattuu löytymään :) Oikein mukavaa viikonloppua vesisateesta huolimatta- väriä päivään värikkäillä ruuilla :) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti