sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Maistuis varmaan sullekin :)



Kyllapä ulkona vaan onkin jo kylmä! Aamulla lähdimme katsomaan serkkupojan futisturnausta Kirkkonummelle, ja jääkalikkoina kannustimme kentän laidalla. Enää ei riitä edes kevyttoppatakki tälle vilukissalle.

Kotona iski leipomisinspiraatio, ja silloin täytyy leipoa, sillä sitä tapahtuu hyvin harvoin. Raakajuttuja kyllä tulee tehtyä. Kotoa löytyi tarvittavat ainekset Mamman marjapiirakkaan. Tämä on ollut suosikki piirakkani jo ihan pienestä pitäen. Tässä hieman päivitetty versio siitä alkuperäisestä.




                           Mamman Marjapiirakka

                                                       Pohja:
                                             100gr Luomu Voita 
                                              1 dl Ruokosokeria
                                                 1 Luomu Muna
                                          1 1/2 dl Mantelijauhoja
                                1 dl Tattari/Spelttijauho-sekoitusta
                                              1tl Leivinjauhetta

                                                        Tayte:
                                          1 prk Luomu Kermaviiliä
                                                  1 Luomu Muna
                                              1/2 dl ruokosokeria

                                            Mustikoita & Vadelmia

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. 2. Lisää seokseen muna ja kuiva-aineet. 3. Voitele vuoka ja levitä taikina. 4. Paista pohjaa 200c uunissa alatasolla noin 10 minuuttia (kannattaa vuorata reunat alumiinifoliolla. Näin reunat eivät  lähde "valumaan". 5. Sekoita täytteen aineet keskenään. 6. Levitä marjat ja täyte piirakan päälle (muista ottaa foliot pois!) ja paista uunissa 200c noin 30minuuttia. Valmiin piirakan päälle ripottelin vielä mehiläisen siitepölyrakeita.













Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Hyvää tosin ihan näinkin. Ja hyvin maistui, niin aikuisille kuin lapsillekin... ainakin piirakkavuasta ja tyhjistä lautasista päätellen  :)




Mantelijauhot ovat gluteenittomia, ja voitkin tehdä koko piirakan niistä, jos haluat täysin gluteenittoman version ( speltti sisaltää gluteenia). 

Nami nami :) Nyt on lämmin ja aika lähteä oman pojan peliin kannustamaan. Aamusta oppineena on nyt päässä pipo ja päällä lämmin toppatakki. 

Lämmintä sunnuntai-iltaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti