maanantai 16. syyskuuta 2013

Helpotusta kipeille jaloille


Varsinkin pidempien lenkkien jälkeen jalat saattavat tuntua aroilta ja jopa kävely saattaa tuntua hieman tuskaiselta. Pohkeita ja akillesjänteitö kiristää... Mikä avuksi?

1. Check your shoes: Vanhat, löysät kulahtaneet ja kuluneet vaimennukset? Silloin on syytä vaihtaa tossut uusiin, sillä kengillä on vaikutusta askellukseen ja vaivojen ehkäisyyn.


2. Säännöllinen venyttely: Kehonhuolto on yhtä tärkeää kuin itse treenaaminen. Aamulla juostun pitkän lenkin jälkeen olisi illalla hyvä tehdä kunnon venyttelyt, jossa käydään läpi ainakin pohkeet, akillesjänteet, taka-ja etureidet- mielellään myös avauksia lonkankoukistajille. Jos et muuta ehdi, niin tee edes tämä: Asetu alaspäin katsovaan koiraan ja vuorotellen tuo kantapäitä kohti lattiaa. Samalla kun venytät pohkeita, niin venytys kohdistuu myös takareisiin, selkään, kylkiin ja käsiin. Pidä pää mahdollisimman rentona.

3. Kylmähoito: Mikä onkaan parempi pikahoito kipeille jaloille kuin jäähoito! Ensimmaisillä kerroilla meinasi itku tulla- niin kylmää pistelevä jäinen vesi todellakin on. Mutta on se sen arvoista! Laske ämpäriin niin kylmää vettä kuin mahdollista ja laita pussillinen jäitä joukkoon. Anna jalkojen "kylpeä" noin 10-15minuuttia. 
Kylma jarvivesi auttaa :)

4. Lämpöhoito: Sauna tai lämmin kylpy rentouttaa ihanasti kipeitä lihaksia.
5. Hieronta. Pikahoitona hiero (ellei ystävä, poikaystävä tai mies sattuisi olemaan juuri sopivasti paikalla ;) ) pohkeet, jalkapohjat ja sääret hierontaöljyllä tai kosteuttavalla voiteella. Hieronta vauhdittaa verenkiertoa ja auttaa lihasjännityksiin.

Perjantaina sauna, lauantaina sain jalkapohjahierontaa ja venyttelin, eilen yin-joogaa ja tänään Tiinallle hierottavaksi :) No complains! Mukavaa maanantaita :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti