maanantai 16. joulukuuta 2013

Vinkki Pukinkonttiin



Ahdistaako joulukiire? Ja varsinkin se iänikuinen ongelma, mitä ostaa kenellekin lahjaksi- varsinkin aikuisille. Kaikilla on kotona oma tyyli ja kippoja ja kuppeja on jo kaapit pullollaan…

Jouluna on kiva kuitenkin muistaa lähimmäisiään pienillä jutuilla, ja mikäpä mukavampi yllätys kuin jokin itse tehty juttu. Ulkomailla asuessa kutsuimme joka vuosi ystävät kylään ennen joulua juhlimaan suomalaista joulua. Laatikot, kinkku, tortut, Viktoriankiisseli ja muut herkut ovat niin suomalainen juttu, mutta aivan uusi elämys ulkomaalaisille. Englannissakin jouluruoka oli lähinnä sama Sunday Roast, joka monessa perheessä syödään muutenkin joka sunnuntai. Suomalaista perinnettä on mukava jatkaa asuipa sitten missäpäin maailmaa tahansa. Lahjaksi ystäville leivoin usein taatelikakkua. Viime vuonna taisin leipoa jopa 10 kakkua! 

Tänä vuonna lahjapusseihin pakkaan omatekemää mysliä, ja pähkinöitä ja raakasuklaalla päällystettyjä mulbereita. Pienellä vaivalla saa oikein kivannäköisiä lahjoja. Itsekin arvostan eniten itsetehtyjä juttuja, esimerkiksi villasukkia tarvitsee aina. Eikä tärkeintä ole se lahja, vaan antamisen ilo.





                                 Jouluinen HerkkuMysli

                                                            5dl Kaurahiutaleita
                                                           5dl Kvinoahiutaleita
                                                   2 dl Auringonkukansiemeniä
                                                         1 dl Kurpitsansiemeniä
                                                           noin 1 dl Manteleita
                                                     noin 1dl Saksanpähkinöitä
                                                    noin 1 dl Cashewpähkinöitä 
                                                                      Rusinoita
                                                                     Mulbereita

                                     + 1 1/2 dl Kookosöljyä ja 3-4 rkl Hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pähkinöitä kannattaa rouhia hieman pienemmiksi. Voit aivan hyvin käyttää ainoastaan kaurahiutaleita kvinoan tilalla, ja muutenkin reseptiä voi vapaasti muutella omien mieltemysten mukaan. Lämmitä kookosöljy ja hunaja kattilassa, mutta älä kuitenkaan keitä! Sekoita neste kuiviin aineksiin ja paista uunissa 175c noin 15-20 minuuttia. Kääntele  seosta välillä. Palaa helposti!

Läpinäkyvät pussukat ostin Punnitse ja Säästä- kaupasta, joihin liimasin kultaiset "Hyvää Joulua" tarrat. Pussin suun voi sitoa joululahjanarulla.

P.S PT-paketeista ja ravinto-ohjauksista -20% koko joulukuun ajan! Lisätietoja heiditainio@aol.com






Feeling stresssed about xmas? Especially finding the presents? Everyone has their own style, and most of us already has all the cups and mugs we need… 

That's why I'd like to make small xmas treats. When living abroad, we invited our foreign friends for a small finnish style xmas party. I cooked tradional finnish xmas dishes with all the foods we only have at christmas time. I think, thats it's so great that we have those foods only at christmas. And thats what makes it so special. As a small xmas present I made some cake with dates. I think last year I made ten of them!

This year, I'm making muesli with lots of nuts in it. And a bag of nuts with home made raw chocolate mulberries. With a small effort you can make such a nice things. It's not about the gift, it's about spreading happiness and joy.


2 kommenttia:

  1. Herkkumysli oli todellakin nimensä veroista! Nam, kiitos ihanasta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui :) Ihan mun suosikkia, niin smoothien, puuron kuin jugurtinkin kanssa!

      Heidi

      Poista