perjantai 6. joulukuuta 2013

Suussa Sulava Suklaakakku (Raw)


Mmmm, so good, are you ready to change your regular Fazer to this way more delicious raw chocolate cake? Ready? Steady? Go! 

Keittiössä olen yleensä enemmän se joka kokkaa erilaisia ruokia, mutta makeita herkkuja vain hyvin harvoin- lähinnä syntymäpäiville, jouluna ja koulun myyjäisiin. Raakaherkkuja tulee tosin nykyään tehtyä enemmän, sillä niitä on helppo pakastaa. Tästä suklaakakusta ei tosin riittänyt pakastettavaksi asti... Sen verran herkullista tuli. 




Kakun pohjan tein manteleista, joita liotin muutaman tunnin (en jaksanut odottaa kauempaa!), cashewpähkinöistä, medjool taateleista ja ripauksesta Kalaharin suolaa. 

Medjool taatelit ovat usein kulmakivenä monille raakaruokaleivoksille, sillä ne tuovat maultaan ja rakenteeltaan aivan ihanan koostumuksen jälkiruokiin. Taatelit sisältävät yllättävän paljon sokeria, mutta se on siitäkin huolimatta paljon parempi vaihtoehto tavalliselle sokerille, sillä ne ovat hyvä kuidun lähde ja sisältävät paljon mm. magnesiumia, kuparia ja potassiumia. Taatelien tilalla voit tosin käyttää myös esimerkiksi luomu hunajaa. 

Täyte on kuohkeaa moussea, joka on kaiken lisäksi aivan superhelppoa valmistaa. Ja sitä voi syödä myos ihan sellaisenaan. Täytteeseen tarvitset vain 2 kypsää avocadoa, raakakaakaota, hunajaa, kookosöljyä, vaniljaa ja lähestyvän joulun kunniaksi laitoin myös ripauksen piparkakkumaustetta ja kanelia. Moussea kannattaa maistella valmistusvaiheessa ja lisäillä makeutusta tarvittaessa. Varmista, että avocadot ovat kypsiä, sillä raaka avocado ei maistu juuri millekään. Tarvitset lisäksi myös joko mansikoita tai banaanin, joka pilkotaan pohjan päälle ennen moussea.



                              Suussa Sulava Suklaakakku 

                                                                         Pohja: 

                                                        1 dl Manteleita/ Almonds
                                                                    1 dl Cashews
                                                  1,5 dl Medjool Taateleita/ Dates 
                                                     Ripaus Suolaa/ pinch of Salt 

Jauha pähkinät monitoimikoneessa pieneksi, mutta ei kuitenkaan jauhoksi. Lisää vähitellen taatelit ja suola. Painele taikina pieneen irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin siksi aika kun teet täytteen. 

                                         SuklaaMousse: 

                                                         2 Avocadoa/ Avocados 
                                  3 rkl Raakakaakaojauhetta/ 3 tbsp Raw Cacao
                                     3-4 rkl luomu Hunajaa/ 3-4 tbsp of Honey
                                          2 rkl Kookosöljyä/ 2 tbsp of Coconut Oil
                                                   2 tl Vaniljaa/ 2 tsp of Vanilla
                                                       1 tl Piparkakkumaustetta
                                                  1 tl Kanelia/ 1 tsp of Cinnamon
                                                    Ripaus Suolaa/ pinch of salt

Blendaa kaikki ainekset monitoimikoneessa vaahtoavaksi mousseksi. Maistele ja lisää makeutusta tarvittaessa.




Ota pohja jääkaapista, pilko mansikka tai banaanisiivut ja levitä pohjan päälle. Lisää mousse. Koristele kakku esimerkiksi kaakaonibseillä ja mehiläisen siitepölyillä, tai miksei vaikka syötävillä orvokeilla :) Näitä löytyy ainakin Stockmannilta. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti... Tai niin kauan kuin maltat odottaa. 





Nautinnollisia makuhetkiä ja oikein hyvää Itsenäisyyspäivää! 


This mouthwatering raw chocolate cake will beat all the regular milk chocolate cakes 6-0! 

2 kommenttia:

  1. Hei, aivan taivaallista kakkua, tein eilen! Nam! Mun mousse vaan oli paljon "lötkömpää", ei tullut nättiä palaa leikatessa! :) Mitä tein väärin?

    VastaaPoista
  2. Moikka Maikku,

    Ihana kuulla :)
    Laitoitko kakun jaakaappiin tai pakastimeen muutamaksi tunniksi valmistuksen jalkeen? Kannattaa laittaa pakastimeen tunniksi, jos tuntuu, etta muuten ei hyydy kunnolla. Huoneenlammossa kakku "lossahtaa" hieman.

    Jos kakku ei mene kerralla kokonaan, kannattaa se leikata valmiiksi paloiksi ja pakastaa. Kakku sulaa nopeasti, noin tunnissa.

    Heidi

    VastaaPoista