torstai 20. kesäkuuta 2013

Midsummer Treats :)

Suomalaisten suurin kesajuhla on ovella ja kaupat taynna innokkaita jussinjuhlijoita. Siksi ennakoin ja ostin suurimman osan ruuista jo hyvissa ajoin etukateen. Jussinakaan ei tarvitse vetaa overiksi, vaan voi hyvin herkutella ainakin kotimaisilla mansikoilla, herneilla ja uusilla perunoilla. Grilliin voi makkaroiden sijaan laittaa esimerkiksi kanaa ja kalaa. Lohi on oma suosikkini, jonka paalle voi laittaa ihan vain suolaa, mustapippuria ja sitruunaa tai tehda vaikka pestokuorrutteen. Napostelua pitkin paivaa kannattaa valttaa ja nauttia jalkiruuat vasta ruuan jalkeen. Tiukkapipoisuus kannattaa kuitenkin unohtaa ja nauttia lomasta.

Kaikilla on omat tapansa viettaa lomia. Toiset haluavat vain rentoutua, kun toisilla taas on aikaa urheilla juuri lomilla. Kuuntele siis kehoasi ja tee juuri niin kuin itsestasi tuntuu. Omaan lomaani kuuluu joogaa, saunomista, hyvaa ruokaa seka perheen ja ystavien kanssa yhdessaoloa. Treenitauko tulee tarpeeseen.Kasviksien lisaksi kauppakassiin mukaan lahti myos lohta, joka grillataan perjantai-iltana. Lisukkeena ainakin uusia perunoita tillin kanssa (kuppipottuja), grillattuja parsatankoja, salaattia... Jalkiruuaksi tein jo etukateen valkosuklaajuustokakun. Tama kakku ei ole raaka, terveellinen tai muutenkaan mikaan painonhallitsijan unelma, mutta juuri taydellinen "for special occasions" :)


Valkosuklaajuustokakku valmiina menossa uuniin
Oikein ihanaa juhannusta kaikille :)

3 kommenttia:

 1. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista juhannusta teillekin! :)

  Huomenna vanhempien mökki kutsuu. Toivottavasti tosiaan aurinko paistaa ja saa viettää koko päivän ulkona ja lapset pääsisivät uimaan.

  VastaaPoista
 2. Oikein kaunista, mukavaa, onnellista, iloista ja herkullista keskikesän juhlaa teillekin! Itse odotan juhannusherkuista nimenomaan uusiaperunoita kalojen kanssa, grilliin menee ainakin kanaa, ehkä myös jotain tuhdimpaa, mutta varmasti kaikki kesän makuja! :)

  VastaaPoista
 3. Hello Ladies :)
  Kiitos samoin! Oikein ihanaa ja rentouttavaa juhannusta :) Nauttikaa kesän herkuista ja yöttömästä yöstä!

  Heidi

  VastaaPoista