tiistai 20. toukokuuta 2014

Raakaa Energiaa ja Viikonlopun Fiiliksiä


Viime lauantaina vietettiin Kaapelitehtaalla jälleen hyvinvointipäivää "Kahvakuulaa & RawEnergy". Päivä aloitettiin reippaalla kuulatunnilla, joka lämpimällä ilmalla muistuttikin enemmän "hotkuulaa". Hiki virtasi ja treeni tuntui siellä missä pitikin :) Energiaa tuntiin antoi Four Sigman Foodsin Sports Herbs, joka parantaa mm. suorituskykyä. Jauhe, joka sisältää mm. ruusujuurta, sekoitetaan kylmään veteen. 

Kiitokset Outille kuvasta, joka tällä kerralla joutui jättämään kuulailun väliin. 



Kauniissa studiokeittiössä valmistimme tällä kerralla alkupalaksi vihersmoothien, joka sai raikkautta ananaksesta. Ananas on ihanan makea ja hyvä vihersmooteihin vasta totuttelijalle. Sellerikään ei maistunut läpi- ainakaan liikaa :) 



Pääruuaksi teimme raakalasagnea. Lasagnelevyinä toimivat oliiviöljyssä ja valkosipulissa marinoidut kesäkurpitsasiivut, tomaattikastike sai makua mm. tuoreista tomaateista, aurinkokuivatuista tomaateista, paprikasta ja basilikasta, ja juustokastike valmistui cashew-pähkinöistä. Kotona ladon lasagnen yleensä vuokaan, mutta tällä kerralla kaikki saivat ladota oman lasagnen suoraan lautaselle. 

                                           Mitä on Raakaruoka? 

Raakaruoka on kypsentämätöntä (max 42c), gluteenitonta, maidotonta ja ravinnerikasta kasvisruokaa, joka ei kuitenkaan tarkoita yksitoikkoista salaatin syömistä. Alhaisen kypsennyslämpötilan ansiosta entsyymit ja vitamiinit säilyvät raakaruuassa paremmin kuin kypsennetyssä ruuassa. Kevät ja kesä ovatkin ideaaleja raakaruokailuun tutustumiseen. Lämpimillä ilmoilla keho kaipaa luonnostaan kevyempiä ja raikkaampia ruokia. 

Raakaruokailussa tehokas monitoimikone on kaiken a ja o, ja sillä valmistuvat helposti kaikki aina smootheista, keittoihin, kastikkeisiin, jäätelöön ja raakakakkuihin- vain mielikuvitus on rajana. Omassa keittiössä Vitamix pyörii päivittäin ja vaikka hinta kauhistuttaakin, on se kuitenkin sijoitus, joka maksaa kyllä itsensä takaisin moneen kertaan. 


Aterian kruunasi vielä suussa sulava raakasuklaa. Kiitos kaikille ihanille naisille- te teitte päivästä täydellisen <3 Kesäksi hyvinvointipäivät siirtyvät Kalastajatorpalle, jolloin kuulaillaan taas ulkona :) infoa päivistä tulossa pian! 

Ja suuret kiitokset yhteistyöstä Terveysmarketille ja Four Sigma Foodsille :) 





Feelings from my wellness day with lovely ladies :) Sweaty kettlebell class, which felt exatly like "hot kettlebell"! Extra energy and strength we had from Four Sigma Food's Sport Herbs. Great feeling afterwards though! 

After that we made some green smoothies with delicious pineapple, which is super sweet and fresh. Gives a nice twist for the greens, and not even cellery tastes through. Main course was a healthy nutrient rich raw lasagna, and as a dessert we made some raw chocolate :) Thanks for all gorgeous ladies, you made the day as perfect as it was <3. And a special thanks also for Four Sigma Foods and Terveysmarket. 


3 kommenttia:

  1. Takerrun pikkuseikkoihin nyt. Miksi raakaruoan pitää olla maidotonta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Johanna,

      Maitotuotteet ovat käsiteltyjä ja kuumennettu yli tuossa +43c (paitsi raakamaito). Raakaruoka on myös kasvisruokaa.

      Heidi

      Poista
    2. Raakamaitoa juuri tarkoitinkin, muut maitotuotteet onkin aina kuumennettu ja käsitelty.

      Poista