maanantai 27. tammikuuta 2014

Pikaruokaa... or not!


... Ei siis mitään take awaytä, vaan kotona tehty helppo ja nopea tomaattikeitto a la Mutti tomaattimurska. 

Viime viikolla ystävän kanssa lenkillä tuli puheeksi huikeaan suosioon noussut Mutti tomaattimurska ja tomaattikeitto. Ystävä oli jo kyseistä tomaattimurskaa testannut, ja kehui erittäin maukkaaksi- ihan eri levelillä kuin muut vastaavat. 

Maanantaina treenattavan ja kuulatunnin välissä oli juuri sopivasti aikaa kauppareissulle. Onneksi Kasarmitorin S-marketissa oli vielä muutama Mutti hyllyllä- monesta muusta kaupasta on kuulemma hyllyt tyhjinä.




Tomaattimurskan ympärille kehittelin keiton, joka on helppo ja nopea tehdä. Kattilaan heittelelin sitä mitä kaapista sattui löytymään; selleriä, sipulia, valkosipulia… Keiton kanssa maistui Riikasta asti tuodut raakakräkkerit avocadon kanssa. Avocado menee ihan "voista" leivän päällä. Kannattaa testata! Tuore lämmin leipäkään ei ole hassumpi vaihtoehto. Itselleni leipä sopii vain silloin tällöin nautittuna, ja siksi suosin muuten gluteenittomia kräkkereitä. 


                           Mutti Tomaattikeitto a la Heidi

                                                                          Sipuli
                                                             2 Valkosipulinkynttä
                                                                  2 Sellerinvartta
                                                    Tölkki Mutti Tomaattimurskaa
                                                                1 Medjool Taateli
                                                                          Suolaa
                                                                   Mustapippuria 
                                                           Tuoretta Thai Basilikaa
                                                         2/3 tölkkiä Kookosmaitoa

Paista sipulia ja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä miedolla lämmöllä reilut 5 minuuttia. Lisää pilkottu selleri ja jatka paistamista vielä toiset viisi minuuttia. ( tärkeää paistaa pienellä lämmöllä!) Lisää tomaattimurska, pilkottu basilika ja taateli sekä mausteet, anna hautua noin 15-20minuuttia ja lisää kookosmaito. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Kaada keitto takaisin kattilaan, jos soseutat blenderissä. Laita loppu kookosmaito tarvittaessa, jos keitto on liian paksua. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja nauti :) 





7 kommenttia:

  1. Ah! Vitsit että näyttää hyvältä. Basilika tekee muuten ison eron makuun :) Täällä ollaan kuumeessa ja mikään ei oikein maistu, mutta nyt alkoi tulla hyvän tomaattikeiton maku suuhun. Nams. Sulla tais olla liian herkullisia kuvia esillä ;)

    VastaaPoista
  2. Moikka Marissa,

    Voi, ikava kuulla. Toivottavasti menee pian ohi. Paljon inkivaaria, sitruunaa ja C-vitamiinia! Keitto oli kylla oikein hyvaa, ja samaa syodaan myos tanaan :) Basilika sopii hyvin, mutta kivaa vaihtelua tuo myos korianteri.

    Parane pian :)
    Heidi

    VastaaPoista
  3. Näyttää aivan ihanalta! Testaan heti ensi viikolla, kun viikonlopun kookos-linssikeitto on syöty ja viikonloppureissu heitetty...jos Muttia löytyy vielä jostain Taka-Hikiän Siwasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata :) Eikohan sita viela jostain takahikialta loydy ;) Ja tsemppia viikonloppuna :)

      Heidi

      Poista
    2. No huh, onpa tämä keitto hyvää! En olisi itse osannut yhdistää tomaattia ja kookosta. Kiitos huippureseptistä, Heidi!

      Poista
  4. Herkullinen keitto! Itsekin kokeilin Mutti-villityksen inspiroimana tomaattikeittoa. Ja onhan se hyvä murska, mutta ei mielestäni ihan niin paljon eroa vastaavista luomu-laatuisista että menisin vaihtamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Outi,

      Joo, oikein hyvä keitto, mutta uskoisin, että tässäkin maut tulivat enemmän basilikasta ja kookosmaidosta. Mausteilla saa "mauttomammastakin" hyvää. Oma suosikkini on Pirkan luomu basilika tomaattimurska, mutta vaihtelu virkistää :)

      Heidi

      Poista