tiistai 21. tammikuuta 2014

Koko perheen arkiruokaa!


Välillä tuntuu, että keittiössä tulee häärättyä 24h, aamupalaa, lounasta, välipalaa, illallista, iltapalaa... Kasvavilla lapsilla ja muutenkin sporttisessa perheessä, on aina jollakin nälkä. Ja kun nälkä on, niin ruokaa on saatava mahdollisimman nopeasti! Siksi suosinkin keittoja ja laatikkoruokia, joita usein syödään vielä seuraavanakin päivänä. Jääkaapissa valmiina odottava ruoka ehkäisee myös jatkuvalta napostelulta. Kunnon kotiruokaa! 

Viime viikolla perheen suosikkiruoka oli lohikeitto. Reseptiä muuntelen aina sen mukaan mitä kaapissa sattuu sillä hetkellä olemaan. Tällä kertaa keitto sai twistiä sitruunasta ja kookoskermasta. 


                                            Lohikeitto

                                                                   5-6 Perunaa
                                                                      1 Bataatti
                                                                     1/3 Purjoa
                                                                n. 400gr Lohta
                                                   2 tl Ekolon kasvisliemijauhetta
                                                                         Tilliä
                                                                Sitruunan mehua 
                                                                        Suolaa
                                                                Mustapippuria
                                                                      8dl Vettä
                                                1/2 purkkia Kookoskermaa n. 125ml

Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisliemijauhe, suola, pippuri ja kuoritut perunat ja bataatti. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon pilkottu purjo ja lohipalat, sekä tilli ja sitruunan mehu. Keitä kypsäksi ja lisää lopuksi vielä kookoskerma. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit käyttää myös kookosmaitoa. Nauti :) 

P.S Eilen illalla tein tomaattikeittoa, siitä kaikkien huulilla olevasta Mutti tomaattimurskasta :) Laitoin joukkoon vähän sitä sun tätä aina selleristä thai-basilikaan. Tuli oikein maukasta ja tämän resepti tulossa myös blogiin loppuviikosta. Kokeilkaa rohkeasti uusia reseptejä ja erilaisia makuyhdistelmiä. Välillä omatkin kokeilut menevät täysin metsään, mutta välillä taas löytyy oikeita helmiä, jotka pääsevät reseptiarkistoon.  




Sometimes I feel, that I spend so much time in the kitchen; breakfast, snack, lunch, snack, dinner… With growing kids and in a sporty family, there's always someone who's starving. That's why I try to cook soups and casseroles as much as I can, so there will always be something ready in the fridge. Last week our favorite has been a fish soup. Just simply made with potatoes, sweet potato, leek, salmon and spices. This time I added some coconut milk and lemon for some thai twist. 


2 kommenttia:

  1. Sama tilanne. Koulun ja töiden jälkeen singahdetaan harrastuksiin ja ruoka on hyvä olla valmiina, että ehtii kunnolla sulaa ennen treenejä.

    Olisi kiva saada vinkkejä perinteisten makaronilaatikon ja kinkkukiusauksien lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sanna,

      Joo, varmasti tuttua monessa perheessä. Reseptejä varmasti tulossa :) Usein sitä kiireessä jämähtää samoihin juttuihin, jotka kiertävät viikosta toiseen. Tomaattikeiton ohjetta ainakin tulossa loppuviikosta, joka maistui lapsillekin!

      Mukavaa viikkoa!

      Heidi

      Poista