keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Back to the Basics
Arki ja kiireet alkoivat, mutta muistakaa kaiken kiireen keskellä pitää huolta myös itsestänne, hyvinvoinnistanne ja jaksamisesta. 

Moni on tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta hyvinvoinnin ei tarvitse olla kieltoja, vaan terveellisemmillä valinnoilla voimme vaikuttaa positiivisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Yksinkertaisesti ilman poppakonsteja! Näillä päästään  jo pitkälle:

1) Syö terveellisesti, säännöllisesti ja monipuolisesti; lisää ruokavalioon kasviksia, marjoja ja hedelmiä, hyvälaatuisia rasvoja (kala, avocado, pähkinät), proteiinia ja hitaita hiilihydraatteja 
2) Juo paljon vettä 
3) Liiku säännöllisesti 
4) Luo ympärillesi positiivinen ilmapiiri ja iloitse ihan arkisistakin asioista 
5) Tee asioita joista oikesti tykkäät (yhdelle se voi olla juoksu, toiselle tanssi)
6) Nuku riittävästi. 

Elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, ja vastoinkäymisiä tulee varmasti jokaiselle vastaan, mutta yritä löytää asioista se valoisampi puoli. Herkkujen sijaan hemmottele ja palkitse itseäsi silloin tällöin esimerkiksi hieronnalla! 

Onnellisuus ja hyvinvointi on itsestä kiinni. Miten sinä "hoidat" hyvinvointiasi? Ja mitä ehkä voisit tehdä vielä enemmän, jotta voisit paremmin?

2 kommenttia:

 1. Mulle nelonen ja vitonen on ne, jotka tuppaavat jäämään liian vähälle huomiolle. Arjen stressitasot ovat välillä niin korkealla, että oma onnellisuus ja mukavien asioiden tekeminen saattaa jäädä taka-alalle. Ei näin siis!

  Tänä vuonna tavoitteenani aionkin kiinnittää enemmän huomiota onnellisuuteen, stressittömyyteen ja hyvään oloon "pakkoliikunnan" tai ehdottoman ruokavalion sijaan (ei sillä, että aikaisemminkaan olisin supertiukka näiden asioiden suhteen ollut). Mutta kyllähän se niin on, että juuri liikunnasta ja hyvästä ravintorikkaasta ruoasta se hyvä olokin tulee.

  Hoidan hyvinvointiani tällä hetkellä juurikin tuolla ruokavaliolla ja liikunnalla, mutta voisin parantaa olemalla enemmän ulkona, lopettamalla stressaavat hommat aikaisemmin illalla että saan paremmin unta, vähättelemällä vähemmän itseäni (negatiivisten ajatusten vähentäminen), hoitamalla sosiaalisia suhteita säännöllisemmin sekä poikkeamalla rutiineista arjessa enemmän, jotta arkikin maistuu paremmin. Tulipas pitkä lista - mutta onneksi on koko vuosi (ja loppuelämä) aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pipsa,

   Oikein hyvia tavoitteita, ja tosiaan aikaa on koko loppuelama! Kultaisen keskitien loytaminen asiassa kuin asiassa on kaiken a ja o. Kaikenlainen pakottaminen, niin syomisissa, liikunnassa kuin ihmissuhteissakin aiheuttaa vain stressia.

   Oikein hyvinvoivaa vuotta sinulle :) Suunta on oikea :)

   Heidi

   Poista