lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pizza Perjantai



Muutama perjantai sitten herkuteltiin kotona itsetehdyllä pizzalla. Pizza onkin yksi suosikki "pikaruokani", ja sitä tehdään noin joka toinen perjantai. Pohja-ainekset löytyvät lähes aina kaapista ja "päällysteetkin" laitetaan fiiliksen mukaan.

Vinkki! Toimii muuten loistavana MM-kisakatsomo eväänä. Tarjoile pizza kasvistikkujen (kurkku-porkkana-kukkakaali-selleri) ja dipin kanssa. Helppo dippikastike valmistuu kermaviilistä, sitruunan mehusta, tuoreesta mintusta, suolasta ja mustapippurista. Left over- pizzapalat voi kätevästi lämmittää seuraavana päivänä, tai aamuyöstä kolmanteen peliin... 

Pohjan leivon useimmiten gluteenittomista jauhoista, joka toimii tässä hyvin, eikä tee pohjasta "pullamaista". Jopa lapset tykkäävät tästä taikinasta enemmän kuin vehnäjauhotaikinasta. Ihan parasta onkin ohuen ohut rapea pohja! Ohje pohjaan on yksinkertainen: reilu 2 dl kädenlämpöistä vettä, loraus luomu oliiviöljyä, ripaus suolaa, gluteenittomia jauhoja ja pussi kuivahiivaa. Osan gluteenittomista jauhoista voit toki korvata myös speltillä tai täysjyväjauhoilla. Anna taikinan turvota hetki ja kauli taikinasta 2 isompaa pohjaa tai 4 pienempää. Usein kaulin kaikille perheenjäsenille omat pohjat ja kukin täyttää pizzansa suosikki täytteillään. Omassa pizzassani viimeksi vuohenjuustoa, baby pinaattia, ja pinjansiemeniä- niin ja luomu tomaattikastiketta. Paista pizza uunissa kiertoilmalla 200c noin 10-15 minuuttia. Lopuksi laita päälle vielä rucolaa ja tuoreita mansikoita. Nam :) 

Jos kokki kaipaa vapaapäivää, niin silloin suunnataan Skifferiin. Ehdottomasti kaupungin parhaat pizzat. Suosittelen!



Pizza Friday! Pizza is my favorite take away food, but almost every other Friday I make homemade pizza. In the base I use gluten free flour, which leaves the base thin and crispy. I like my pizza best when thin crusted. 

This time I had mine with goat cheese, baby spinach and pine nuts- topped with rucola and fresh strawberries. Yummy! 



2 kommenttia: