Viikon sinnittelyn jälkeen flunssa vei voiton ja nyt lepäilen kotona tankkaamassa C-vitamiinia. Eiliset rähinätreenit Kaapelilla jätin suosiolla väliin, samoin kuin väliin jää tämän iltainen Midnight runkin. Puolikuntoisena ei missään nimessä kannata treenata! Itse asiassa nautin tästä makoilusta, kirjojen ja lehtien lukemisesta, eikä leffakaan olisi hassumpi juttu.
Flunssaisena ruoka ei juurikaan maistu, ja mieli tekee enemmän jotain lämmintä. Mökiltä kerätyistä kanttarelleista päätinkin valmistaa sienikeiton- pitkästä aikaa. Keitto sopii hyvin myös "arkiruokaa"- sarjaan; nopea ja helppo valmistus, ja tunnetta ruokaan tuovat itse kerätyt sienet :) Kuvassa keitto ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta hyvää oli- juuri sellaista "hemmotteluruokaa", jota usein kipeänä kaipaa. Niin ja maistui vielä lapsillekin :)
Kanttarellikeitto
noin litra Kanttarelleja
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
luomu Voita
2 rkl Täysjyvävehnäjauhoja
6 dl vettä
Kasvisliemikuutio (Herbamare)
Tuoretta Rosmariinia
200gr maustamatonta Tuorejuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Kuullota pilkotut sipulit ja kanttarellit voissa pannulla, kunnes sienien neste on haihtunut. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio kattilassa. Lisää jauhot sieni/sipuliseokseen ja kaada seos kasvisliemiveteen. Lisää joukkoon myös tuoretta rosmariinia, tuorejuusto sekä mausteet. Anna kiehahtaa. Aja keitto sileäksi monitoimikoneessa ja kaada takaisin kattilaan. Maista maku. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti