lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lahiruokaa ja luomua Messukeskuksessa ja munasta on moneksi...

Jos et viela ole ehtinyt kaymaan Messukeskuksessa Lahiruoka ja Luomu-messuilla, niin huomenna on viela aikaa. Mulle mukaan tarttui mm. talkkunaa, luomu myslia, luomu mansikkamehua... Esilla oli myos aivan ihania Vitamixeja messutarjouksella! Lapsetkin saa houkuteltua mukaan, silla samaan aikaan siella on myos Lapsi-messut! Paiva vierahti nopeasti, ja jokaiselle oli jotakin :)







Munasta on moneksi! On keitettya, paistettua, kokkelia, uppomunaa... jne. Itsellani kananmunan syonti on kausittaista; valilla menee useammin ja valilla taas saattaa olla pidempiakin taukoja. Tanaan vauhdikkaan paivan paatteeksi tein munakasta lahiruoka/luomu-messuilta hankitulla omelettipannulla! Paistoin 2 kulhossa vatkattua Laitikkalan ulkokanojen munaa (+ tilkka vetta, suolaa ja mustapippuria) oliivioljyssa. Helppoa ja nopeaa :)

Kokonaisena kananmuna on ravintoarvoltaan yksi ravintorikkaimpia ruokia, se sisaltaa kaiken paitsi C-vitamiinin. Keltuainen sisaltaa muun muassa fosforia, rautaa, sinkkia, A-, D-, E- ja K-vitamiineja,  B-vitamiineja seka paljon hivenaineita. Valkuainen taas pitaa sisallaan paaosin proteiinia, vetta ja jotain kivennaisaineita. 


Super helppoa! Kylmasavulohta, omeletti basilikalla ja 
vihrea sivusalaatti :)



4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen munakas! Mä testaan mun pannua aamulla!

    VastaaPoista
  2. Juu, samaa halusin kirjoittaa, eli etta onpa natti munakas. Onko tossa punnussa joku jippo, vai onko se periaatteessa tavallinen paistinpannu?

    Ma syotan perheelle paljon munia, eri muodoissa. Itse en niita kasvisyojana syo, vaikka tykkaan kylla. Ja juu, munat on tosi ravintorikkaita. Lisaksi, ihmisten luuloja vasten, niiden sisaltama kolesteroli ei nosta ihmisen kolesteroliarvoja, naita on testattu ja tutkittu. Eli rauhassa voi munia syoda.

    Mukavaa sunnuntainjatkoa,
    s

    VastaaPoista
  3. Moikka Sari!

    Joo, siina pannussa on kansi, ja sen voi kaantaa toisinpain. Eli paistuu hyvin molemmilta puolilta! Halutessa voi kayttaa myos ihan paistinpannunakin :) Aika ihana!

    VastaaPoista