perjantai 5. huhtikuuta 2013

Puuro teki come backin!

Nyt se loytyi! Nimittain maukkaat puurohiutaleet... ja kylla, puurohiutaleissa on eroa. Itse en tykkaa ollenkaan pikapuuroista, vaan puuron pitaa olla kunnolla haudutettua. Puurotestailuun paadyin, koska olen huomannut, etta rahka ja leipa turvottavat. Ehka ne maitotuotteet eivat sitten mulle sovikaan... katsotaan tilannetta parin viikon kuluttua uudelleen. Ehka jo vahentaminen auttaa...

Pitkan puurotauon jalkeen paatin testata naita Riihipuodin luomu kaurahiutaleita. Keitin puuron 1/2 vetta ja 1/2 soijamaitoa (yleensa keitan mantelimaitoon, mutta nyt ei ollut ja lahikaupasta ei loytynyt) ja annoin hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Ripaus suolaa ja paalle laitoin kanelia, hampunsiemenia, pieni pala banaania ja muutama saksanpahkina. Tasta riittaa hyvin energiaa lounaaseen asti. Mika on sun lemppari puuro ja laitatko jotain joukkoon? Mulla seuraavaksi testissa hirssi- ja tattaripuuro. Otan mielellani vinkkeja vastaan, etta en jumitu tahan... ;)






Now I found it! The perfect oats! I don't like those instant oats at all... it has to be the real ones that you let 20mins to cover and cook. I went back to porridge, because I noticed that kvark and bread makes me bloated. Not so sure anymore about dairy... maybe after all it doesn't suit for me... well, we will see in few weeks! 

After long "porridge" break, I choosed these Riihipuoti's organic oats. I made the porridge with 1/2 water, 1/2 soy milk (usually I prefer almond milk, but this time I didn't have it and the local store either!). I let it steam under the cover approx. 20 mins, and added a hint of salt. Then garnished with some cinnamon, hemp seeds, banana and walnuts. Yummy! This gave me enough energy till lunch time :) What is your favorite porridge? And what you put on top of it? I am glad to get some hints, so I don't get stuck with this one... ;)

5 kommenttia:

  1. Nam! Nayttaa hyvalta ja viela uomua! :-)
    Ma tykkaan kaurapuurosta, tosin olen valilla liian laiska sen keittamiseen. Ma en tykkaa kauan haudutetusta, vaan tykkaan, etta se on vahan karheaa, mutta juu, mullekaan ei kelpaa pikapuurot. Paalle laitoin ennen voita ja banaania, nyt vain banaania ja ehka mustikoita, jos niita sattuu olemaan. Ostin eilen kokojyvakauraa, pitaa testata tassa joku aamu. Ma keitan puuron aina ensin veteen ja lopuksi lisaan lorauksen luomumaitoa tekemaan siita 'kermaista', nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli oikein hyvaa :)

      Ma keitan kanssa ensin veteen ja sitten vasta lopussa lisaan maidon. Seuraavaksi testaan hirssin ja tattarin :)

      Poista
  2. Punnitse ja säästä -kaupasta löysin quinoa-hiutaleita. Niistä tulee nopeasti tosi hyvää puuroa. Puuron päälle laitan yleensä marjoja, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, sesamsiemeniä, pähkinöitä... Tulee sellaista "linnunruokapuuroa"! :D Ihanaa päivää sinulle! t. Marika

    VastaaPoista
  3. Oi, ma tykkaan tosi paljon quinoasta! Tata taytyy ehdottomasti testata, kiitos vinkista :)

    Kiitos samoin sulle Marika :) ja kiva kun kavit kommentoimassa :)

    VastaaPoista
  4. Nämä hiutaleet ovat herkkua. Tosin taisin saada anoppiehdokkaalta neljän viljan hiutaleita aikoja sitten. Pitääkin metsästää nuo kaurahiutaleetkin testiin.

    VastaaPoista